kakukkfű
kakukkfű

Kép forrása: Pixabay.com

A fejfájást senkinek sem kell bemutatni, bizonyára legalább egyszer átélte már mindenki azt az érzést, amikor először csak tompán, később már annyira fáj, hogy akadályoz a napi dolgok elvégzésében, és persze a hangulatunkra is rányomja a bélyegét.

Ilyenkor aztán általában, valamilyen gyógyszerhez nyúlunk. Dunát lehetne rekeszteni a különféle tablettákkal, és egyéb készítménnyekkel, amelyek gyors enyhülést ígérnek.

Összeállításunkban három olyan gyógynövényt mutatunk be, amelyek természetes úton enyhíthetik a kínzó tüneteinket!

A fejfájás enyhítése gyógynövényekkel

Kakukkfű

A kakukkfüvet a konyhából is nagyon jól ismerjük, különlegesen finom ízt ad húsételeinknek. Azt talán kevesen tudják, hogy a fürdővízhez adva, segíthet megszűntetni a fejfájást, és közben még a stressz miatti feszültséget is oldja. Nincs más teendő, mint friss kakukkfűből (ha nincs, akkor szárítottból), két marokkal szórni a fürdővízbe, majd ejtőzni benne 20 percig.

Veronikafű

Fejfájást okozhat az alacsony folyadékbevitel, reagálhatunk így a front közeledtére, de akár a fokozott szellemi igénybevétel is kiválthatja. Ha utóbbi miatt tör ránk a fejfájás, próbálkozzunk a veronikafűvel! Teát, egy csésze vízből, és egy púpozott teáskanál friss vagy szárított veronikafűből készíthetünk. Fél perc ázás után, már fogyaszthatjuk is a teát, ha lehet, akkor a lefekvés előtt.

Cickafark

A cickafarkfű akkor lehet jó megoldás, ha a fejfájást, hányinger is kíséri, ezekre a kínzó tünetekre a belőle készített tea jelenthet gyógyírt. A tea elkészítéséhez egy csésze, forró vízre, és egy púpozott teáskanál cickafarkfűre lesz szükség.

Kép forrása: Pixabay.com

Forrás: MentaTrend

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Mozaik