mosogatótálca

A konyha a lakás egyik legmeghatározóbb helyisége. A berendezések és a kiegészítők kiválasztásánál pedig fontos, hogy időtálló darabokat válasszunk, hiszen a konyhai elemeknek sokáig kell szolgálniuk a háztartást. A konyhai eszközök közül pedig kétségkívül az egyik legsokszínűbb darab a mosogatótálca.

Használjuk főzéskor, mosogatáskor, és szinte minden munkafolyamat alkalmával. Nagyjából a konyhában töltött idő felét a mosogatótálca mellett töltjük. Kétség sem fér hozzá tehát, hogy jól átgondoltan kell döntenünk, amikor kiválasztjuk a konyha egyik sztárját.

Most ebben fogunk segíteni, összegyűjtöttünk ugyanis 3 szempontot, amelyek alapján gyerekjáték lesz a tökéletes darab kiválasztása.

Mennyire praktikus?

mosogatótálca

Ahogy azt fentebb is leírtuk, a mosogatótálca a konyhai eszközök egyik legfontosabb és legsokszínűbb darabja. Fontos tehát, hogy megtaláljuk a számunkra legpraktikusabbat. Ehhez azonban át kell gondolnunk, hogy milyen tevékenységeket végzünk legtöbbször a konyhában. Ha például sokat főzünk, érdemes olyan mosogatótálcát választani, amely másfél- vagy kétmedencés.

A másfélmedencés tálca esetében az egyik medence kisebb, mint a másik, így nem vesz el annyi helyet a munkafelületből, mint a kétmedencés. Ez utóbbi azonban nagyon praktikus, ha például nincs mosogatógépünk, vagy szeretünk sok előkészülettel járó ételeket főzni.

Ellenkező esetben, ha rendelkezünk mosogatógéppel, a konyha pedig viszonylag kicsi, akkor érdemes egymedencés mosogatót választani, amely tökéletesen kiszolgálja majd minden igényünket.

Hogyan lesz beépítve?

A konyha mérete mindent meghatároz, legyen szó a hűtő kiválasztásáról vagy a polcrendszer elrendezéséről. Nincs is ez másképpen a mosogató kiválasztásakor sem. A legmegfelelőbb darab kiválasztásakor tisztában kell lennünk azzal, hogy hogyan fogjuk az elemet beépíteni a konyhánkba.

Fali vagy álló csaptelepet szeretnénk? A pultba simuló vagy a pultból kiálló medence tetszik jobban? Ha ezen apróságok figyelembevételével választunk mosogatótálcát, akkor garantáltan könnyebb dolgunk lesz a tökéletes darab kiválasztásával.

Milyen a stílusa?

A mosogatótálca kiválasztásánál figyeljünk arra, hogy a praktikusság mellett esztétikus is legyen, különösen ügyelve, hogy a konyha többi eleméhez is passzoljon. A mosogató a mindennapi használat mellett dekoratív elemként is szolgál, ezért gondosan válasszuk ki az anyagát és színét is.

mosogatótálca

Választhatunk kerámia vagy gránit mosogatót, amelyek erősségük és tartósságuk mellett sokféle színben kaphatók, így könnyen a saját ízlésünkre alakíthatók. Rozsdamentes acél mosogatótálca választásakor pedig a költséghatékonyság mellett a praktikusságot is kipipálhatjuk! A rozsdamentes acél nem horpad, hőálló, karcmentes és könnyű tisztítani. Kell ennél több?

Mindegyik szempontot átgondoltad? Már el is képzelted álmaid mosogatóját? Akkor szerezd be a legszebb darabot a FAVI.hu-ról!

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Otthon, Kiskert