ablakcsere

Télen különösen rossz érzés egy hideg lakásba hazaérkezni, de sokszor nem szeretnénk feljebb tekerni a fűtést, így ebben a cikkben erre hozunk olyan megoldásokat, mint például a nyílászáró csere. Tarts velünk és ismerd meg három javaslatunkat a hideg lakás felmelegítéséhez!

1. Szőnyegek használata

Bár a szőnyegek használata tipp először viccesen és túlságosan is egyértelműen hangzik, rengeteget segít a fagyos otthonon. Ezzel ugyanis nem csupán azt a kellemes, meleg érzést biztosítjuk, amelyet az ad, amikor végig sétálunk rajta, hanem a lakás hőmérsékletén is javíthatunk kicsit.

Szőnyegek használatával ugyanis egy plusz réteget helyezünk a padlóra, amely nem csupán érzésre, de valóban hozzájárul a kellemes hőmérséklethez. Sőt, ha a szőnyeg alá hőszigetelő alátétet is tehetünk, amely további előnyökkel jár hőszigetelés terén.

Emellett érdemes vastagabb szőnyegeket választani a nagyobb hőszigetelés érdekében.

2. Függönyök használata

Nem csupán a szőnyegek segíthetnek a lakás melegen tartásában, hanem a függönyök is. Ezek ugyanis nem csupán jóval otthonosabb érzést biztosítanak az otthonnak, amitől melegebbnek érzékeljük utána otthonunkat, hanem további szigetelő réteget is jelenthetnek, különösen akkor, ha vastagabb anyagból készülnek.

3. Nyílászáró csere

A legtöbb hideg lakás esetén a legjobb eredményeket egy nyílászáró csere lebonyolításával lehet elérni, ugyanis az elavult, régi ablakok hőszigetelő tulajdonsága igencsak rossz lehet. Egyes esetekben az ablakkereten már apró repedések is megjelennek, amelyeken keresztül kiszökik a meleg levegő és bejön a kinti fagyos levegő.

Épp ezért egy kitűnő hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkező ablak nagy segítség lehet egy hideg lakás felmelegedésében, ugyanis kevésbé engedik ki a benti meleg levegőt és be sem engedik a kinti hideg levegőt.

Ezzel nagyban hozzájárulnak a fűtésszámla csökkenéséhez is, amely a téli időszakban jelent majd nagyobb spórolási lehetőséget.

Ehhez a legjobb választás a háromrétegű üvegezésű ablakok, amelyek hétkamrás szerkezettel rendelkeznek. Természetesen nem csupán az ablakok minősége fontos, hanem a beépítés pontossága és minősége is. Ehhez fontos, hogy megbízható ablakos céget találjunk, akik egészen biztosan nagy tapasztalattal rendelkeznek.

A hideg lakás télen kellemetlen lehet, azonban a megoldás annál is egyszerűbb, ugyanis a nyílászáró csere nagyban segít a meleg négy fal között tartásában, a szőnyegek és a függönyök pedig tovább növelik a hőmérsékletet, emellett otthonos érzést is kölcsönöznek.

Reméljük, cikkünkkel segítettünk abban, hogy hogyan tudsz pár trükkel tenni a hideg lakás ellen.

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Otthon, Kiskert