3 tipp a patkányirtás gyors megoldásához

A patkányok megjelenése nemcsak nagyon bosszantó tud lenni, de roppant kártékony is, hiszen a fertőzésektől kezdve a rágcsálásig nagyon sok bonyodalmat tudnak okozni.

A patkányirtás megkezdéséhez először a forrást kell megtalálni, hiszen a patkányok, a legtöbb kártevőhöz hasonlóan csak akkor tudnak elszaporodni, ha számukra kedvező környezet alakul ki. A patkányirtás végezhető méreggel, méreg nélkül vagy etetőállomással is.

Talán a leghatásosabb patkányirtás az etetőállomás igénybevétele. Az etetőállomás két okból nagyon praktikus, egyrészt az etetőállomások egy része kulccsal elzárható, így a többi kisállatunk nem kerülhet a méreg közelébe, másrészt pedig az időjárás sem tud benne kárt tenni.

Mivel a patkányok nagyon intelligens állatok, ezért amikor látják, hogy az egyik társuk elpusztult, miután az valamiből evett, a többi patkány nem fogja megismételni amit a társuk.

Ezért amikor a patkányirtás méreggel történik, akkor véralvadásgátlót javasolt kihelyezni, hiszen ennél a módszernél sokkal lassabb lefolyású a méreg hatása.

Természetesen vannak olyan módok, ahol nem méreggel hanem anélkül történik az irtás. A patkányirtás vadászgörénnyel például egy fajtája az ilyen irtásoknak. A vadászgörényes patkányirtás Budapest és az ország legtöbb településén rendelkezésre áll, a kiszállási idő az, ami nagyban változhat.

Méreg nélküli patkányirtás még az élve elfogó csapdás irtás, viszont ha valaki a saját háza közelében akarja elengedni a patkányokat, azok a kitűnő szaglásuk miatt könnyen visszatalálnak előző búvóhelyükre.

Ha valaki az élve befogós módszer mellett dönt mégis, akkor fontos, hogy a csapdába ejtett állatokat legalább 10-12 kilométerre kell a lakóhelyétől szabadon engednie.

Méreg nélküli megoldás még a ragasztó, ami igazán egyszerű elven működik, egy felületet le kell kenni ragasztóval, a lekent ragasztós felület közepére valamilyen ételt kell elhelyezni, és már csak várni kell arra, hogy a patkány belesétáljon a csapdába (szó szerint).

A patkányirtás, mint a poloskairtás vagy az ágyi poloska irtás szakember által is elvégezhető, ezért ha nem szeretnénk mi magunk bajlódni vele, bármikor tudunk hívni egy szakembert.

Kép forrása: iStockphoto.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom