kerti sport

A szobában ülve egyszer csak azon kapod magad, hogy az ablakon beszűrődő napfény egyre csak a szabadba hívogat? Semmi kedved kimozdulni otthonról, de jól esne egy kis aktivitás? Mutatunk néhány kerti sportot, amivel átmozgathatod magad, mégsem kell túl messzire menned.

Ha olyan szerencsés vagy, hogy van egy kis kerted, akkor amint megérkezik a jobb idő, kiszabadulhatsz oda, és anélkül, hogy egy edzőteremig mennél, sokat tehetsz fittségedért.

1. Jóga, pilates, torna

Ha nincs kedved ugrálni, de minden porcikádat megdolgoztatnád, ez a lehető legjobb választás a  számodra. Egy egész kicsi kert is elég hozzá, és ha megvannak a szükséges tornakellékek, a szabad levegőn való sport lesz az egyik kedvenced.

Köszöntsd a napot reggel jógával, erősítsd a sok üléstől sajgó hátadat pilatesszel, vagy tornázz a kedvenc zenédre, akárhogy is, ezzel biztosan megtalálod a számításod.

2. Ugrókötelezés

Nincs szükség ehhez sem másra, csak rád és egy ugrálókötélre. Nem is gondolnád, hogy ez a talán gyerekesnek tűnő mozgás mennyire hatékony tud lenni, játéknak tűnik, de nem az, hanem az otthoni fogyókúra egyik leghatékonyabb eszköze.

Ezzel az intenzív mozgással annyi kalóriát pusztíthatsz el 10 perc alatt, mint egy kényelmes tempójú futással 30 perc alatt.

3. Trambulin

 Ha családos vagy, talán a ti kertetekben is van trambulin, hiszen ez a gyerekek egyik kedvenc kerti örömforrása. Erről a mókáról nem kell lemondanod neked sem, nincs életkorhoz kötve a szórakoztató program, szóval kösd fel a nyúlcipőt, jöhet az ugrálás!

Minden izomcsoportodat átmozgatja, miközben visszarepít a gyerekkorodba. Ha van rá lehetőséged, ne hagyd ki!

4. Görkorcsolya

 Még egy gyerekkori kedvenc, amit ne felejthetünk ki a listából. Ehhez ugyan kicsit nagyobb kert szükséges, de ha ez adott, remek pillanatokban lesz részünk, ha a görkorcsolya a lábunkra kelül.

Ha pedig eleget gyakoroltunk a kertben, kimerészkedhetünk az utca aszfaltjára is, hiszen ismét nagyon divatos ez a mozgásforma.

+1 Tollas

A tollashoz már kell egy játékostárs is, ha ez megvan, ragadjatok ütőt! Ezzel a sporttal nem csak a labdát, a mozgásra szánt időt és nevetve ütitek majd el.

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Mozaik