nyári kert

Nyáron a különleges színvilágot hozó évelő növények kerülnek előtérbe. A különböző formájú virágok gazdag látványától ki ne érezné magát az Édenben?

Mindannyian egy kellemes kertre vágyunk, ahol a meleg hónapokban hűsölhetünk. Ehhez fontos szempont a beültetés előtt megvizsgálni, mely növények díszítenek a lehető leghosszabb ideig.

Hogy megkönnyítsük a dolgod, most bemutatunk öt olyan növényt, amelyekre biztosan számíthatunk ilyen téren, hiszen egész nyáron át élvezhetjük látványukat, kevés gondozást igényelnek és sokrétűen felhasználhatóak.

A te kertedben is érdemes helyet szorítanod nekik.

nyári kert

Kasvirág / Kép forrása: Gardencentrum.hu

Echinacea purpurea – Kasvirág

A kasvirág magas szárral rendelkező, bokros habitusú növény, amely struktúrát ad a virágágyásoknak. A nemesítési munkának köszönhetően számos színváltozatban elérhetőek, legyen az akár fehér, sárga, narancs vagy a piros különféle árnyalatai – biztosan megtalálod köztük a kívánt színt.

A beporzók is nagy kedvvel látogatják őket. Napos ágyásokba ültetve évről évre bővülnek és bőséges virágzással örvendeztetnek meg.

Hydrangea paniculata – Bugás hortenzia

Ha központi növényt, egy csodás fókuszpontot keresel a kertedbe, nincs is jobb választás a bugás hortenziánál! Hivalkodó szépség, virágai egész nyáron át különböző színátmeneteket képezve díszítenek. Egyszerűen nevelhető dísznövény, amely tavaszi metszéssel kompakt lombkoronát és hatalmas virágfejeket fog hozni.

Több virágszínben és -formában elérhetőek, ősszel intenzívebb árnyalatokkal bűvölik el a szemlélőt. Törpe vagy magastörzsű formában is megtalálható, így bármilyen kertbe könnyedén beilleszthető.

nyári kert

Bugás hortenzia / Kép forrása: Canva.com

Thalictrum delavayi – Szárnyastermésű borkóró

A szárnyastermésű borkóró laza, bokros ágrendszerével finoman lágyítja a kert ágyásainak vonalait. Magasra, akár 1,5 méteresre is megnövő dísznövény, amely júniustól szeptemberig bőséges lilásrózsaszín virágaival színesíti a természetes stílusú kerteket. A lila virágok sárga porzói igazán kontrasztosak, amitől még látványosabb ez az évelő.

Spirea japonica ‘Anthony Waterer’ – Gyöngyvessző

Az ‘Anthony Waterer’ gyöngyvessző kis termetű lombhullató cserje, amely nyár közepétől őszig sötétrózsaszín virágokkal díszíti kertünket. Kedves megjelenésű, kompakt dísznövény, amely gömbölyded formájával és bőséges virágzásával szép szegélyt vagy alacsony térelválasztót alkot, de akár az évelőágyásaidat is feldobhatod vele.

nyári kert

‘Anthony Waterer’ gyöngyvessző / Kép forrása: Getty Images

Caryopteris incana ‘Summer Sorbet’ – Aranytarka kékszakáll

A ‘Summer Sorbet’ kékszakáll egy bokrosan növekvő, magas, igazán látványos dísznövény. Sárga szegéllyel tarkított zöld levelei különösen figyelemfelkeltők. Virágzás idején kékeslila virágai vonzzák a méheket és pillangókat, és bármilyen szürkébb kertrészt felüdítenek az élénk, kontrasztos színvilágukkal.

Ugyancsak a növény mellett szól a tény, hogy remek átmenetet képez a nyári és őszi díszítésidejű évelők tündöklése között. Frissítsd fel a kerted ezekkel az ötletekkel, és élvezd a nyári virágzás varázsát!

Képek forrása: Gardencentrum.hu; Canva.com; Getty Images

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Otthon, Kiskert