kutya

Az önkiszolgáló kutyamosók egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. De mégis mik ezek, és miért kéne valakinek önkiszolgáló kutyamosót használnia. Nos, az egyértelmű választól eltekintve, miszerint „kutyafürdetés miatt”, íme 5 ok, amiért érdemes még az önkiszolgáló kutyamosót választani.

Leegyszerűsítve, ezek olyan vállalkozások, ahol lehetőséged van megmosni és megszárítani a kutyádat. Általában a fürdőkádon és a folyóvízen kívül, biztosítanak számodra kutyasampont, kondicionálót, törölközőt és szárítót.

Az önkiszolgáló kutyamosók általában valami egyéb létesítményhez kapcsolódnak, ahol amúgy is megfordulnál kutyáddal, és ha már ott vagy, akkor miért ne jöhetne egy mosás is? Na de nézzük, melyek azok az okok, amiért megéri az önkiszolgáló kutyamosót igénybe venni!

Otthon nem marad szőr, vagy sáros rendetlenség

Aki fürdetett már kutyát a saját fürdőszobájában, az pontosan tudja, hogy bár az eb megtisztul a fürdetés után de otthonunk romokban áll.  Minden csupa sár és szőr. Így a fürdetés után,, mindjárt a fürdőszoba takarítása a következő, nem túl kellemes feladat. Ez a mind elkerülhető, ha egész egyszerűen nem otthon fürdeted a kutyád, hanem egy erre fejlesztett létesítményben.

Profi eszközöket használhatsz

Nincs otthon megfelelő kutyasamponod?  Vagy lapul valamelyik szekrény alján fél üveg megmaradt kondicionáló? Az önkiszolgáló kutyamosókban nem csak a sampon és kondicionáló minősége garantált, hanem hozzáférésed lehet nagyobb méretű szárító berendezésekhez is. Így nem kell az otthoni hajszárítóval hosszú időn keresztül küzdened. Ez főleg a nagyobb testű kedvenced számára előnyös, és rengeteg időt is megtakaríthatsz.

Nem kell hétrét görnyedni

Akár állva a fürdőkád fölé hajolva, akár térdelve fürdeted a kutyád, megterheled a testedet, amit azonnal érzel ha ismét felegyenesedtél. Sokszor a fürdetés közben nem is érezzük, hogy mennyire kényelmetlen ez a testtartás, de miután végeztünk, sajgó ízületeink jelezni fognak. A legtöbb önkiszolgáló kutyamosó rendelkezik olyan fürdetőegységekkel, ahol lehetőséged van egyenesen állni a fürdetés és szárítás közben. Micsoda megkönnyebbülés!

Tuti megoldás a félénk kutyusok számára

Ha a kutyád még sosem volt kutyakozmetikusnál, vagy visszahúzódóbb típus, akkor előnyös lehet, ha a fürdetést inkább a gazdi csinálja. Egyrészt ezzel erősíteni lehet a kutya-gazda kapcsolatot, másrészt a jelenléted biztonságot nyújt számára.

Spórolhatsz

Nem árulunk el nagy titkot azzal, hogyha saját magad fürdeted és szárítod a kutyád, akkor nem kell a kutyakozmetikus idejét és energiáját megfizetned. Könnyen kiszámolható, hogy a kutyakozmetikus díját nagyban megtakaríthatod a saját időd felhasználásával. És a professzionális gépek és eszközök segítségével, nem kell lejjebb adnod a kedvenced patyolat-tisztaságából sem.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom