öv

Mit lehet kezdeni egy kiselejtezett derékszíjjal? Van ötlete? Ha nincs, segítünk! De akkor se dobja ki, ha már nem való a nadrágba. Hiszen felhasználhatja újra – akár a kertben is. Újrahasznosítás kreatívan bőr övből – nem kell hozzá más, csak néhány régi szíj és egy cseppnyi kreativitás. Felkészült? Észbontóan jó kerti ötleteket gyűjtöttünk össze!

5+1 kerti tipp régi övből

1. Kerti szerszámtartó övtáska

A nadrágszíjra fűzön fel bőr tokokat vagy erős textilt. Ha az utóbbi mellett dönt, akkor varrjon rá zsebeket is. Így a bőr tartókban vagy a különböző méretű zsebekben könnyen elérhető helyen tarthatja kerti kéziszerszámait, metszőollói. Nem kell többé semmit sem keresgélni munka közben, mert minden kéznél lesz.

2. Madáretető

Újrahasznosítás kreatívan és pofonegyszerűen. Ezt figyelje! Nem kell hozzá más, csak egy öblös befőttesüveg és egy masszív bőr öv, és máris kész a kerti madáretető. Fordítsa az oldalára az üveget, szíjazza rá az övet szorosan, és lógassa fel a kívánt helyre.

Tipp: A bőrt lehetőleg kerti körülmények között is óvja a nedvességtől és a naptól. A madáretetőt érdemes száraz, fedett helyre (pl. terasz) kiakasztani.

3. Virágtartó, kerti lámpás

Bőrszíjas felfogatással a cserepes kerti növényeket, virágokat is felakaszthatja a helyükre. De hangulatos esti lámpásokat is készíthet sajátkezűleg. A jól bevált befőttesüveg módszert vesse be. Tegyen az üvegbe gyertyát és rögzítsen a nyakára egy keskenyebb nadrágszíjat.

4. Kaspó bőr szerkóban

A palánták és fűszernövények köré is alkothat fantáziadús dekorációkat. Ehhez használjon puha anyagú, szélesebb derékpátokat. Tekerje körbe a cserepeket és rögzítse kötél vagy bőr szalaggal. Locsoláskor ügyeljen rá, hogy lehetőleg ne érje víz, mert a nedvességtől a bőr megkeményedik.

5. Kerti pad

Itt egy újabb leleményes ötlet, amivel a kopott székek és padok ülőkéjét is újjávarázsolhatja. Igaz, ez már az a szint, amihez több övre lesz szüksége. A keresztben egymásba fűzött derékszíjakkal teljesen le tudja fedni az ülő felületet, a rögzítéshez pedig csak annyit kell tennie, hogy alul összecsatolja őket.

A végeredmény nemcsak stílusos, de nagyon egyedi és tartós lesz. Így még sokáig kiélezheti kedvenc kültéri székeit.

+1. Nyakörv

Az újrahasznosítás kreatívan és olcsón fogalmát abszolút kimerti a következő tutitipp. Régi derékövét átruházhatja a négylábú házi kedvencekre is. A szélesebb szíjból erős nyakörv készülhet kutyának. A cica nyakára pedig rövidre lehet szabni a vékonyabb, női övet.

A bőr azt egyik legnagyszerűbb és legősibb alapanyag, ezért megérdemli, hogy méltósággal bánjuk vele. Strapabíró, így bármire használja fel az garantáltan tartós lesz. Ha nincs már helye a szekrényében, akkor se dobja ki a régi öveket, hanem hasznosítsa újra a teraszon vagy a kertben.

Kép forrása: Unsplash.com / Szerző: Brooke Cagle

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Otthon, Kiskert