fogyókúra

Időről időre diétázik, megfogad hasznos tippeket, turbó edzéseket végez, sportol, de mégsem jön az áttörő eredmény? Úgy érzi a befektetett energia nem térül meg, nem indulnak el a várt vagy ígért mértékben a kilók lefelé?

Van megoldás! Mindenekelőtt egészségi állapotát kell nagyító alá helyezni, ugyanis az eredményes fogyás, de legfőképpen az elért állapot szinten tartása és a jó közérzet alapja, hogy feltérképezze önmagát, és ha szükséges, korrigálja az eltéréseket.

A személyre szabott testsúly-optimalizáló és komplex betegségmegelőző program ezt a célt szolgálja. De mindenekelőtt, kezdjük az alapoknál!

1. Cukrok és a kilók

Tudományosan bizonyított tény, hogy az elhízás és a cukorbetegség, illetve a cukorbetegséget megelőző állapot között szoros az összefüggés.

A cukorbetegség az elmúlt évtizedekben drámai növekedésnek indult, 30 év alatt megnégyszereződött a teljes lakosság körében. Évente több millió ember hal meg cukorbetegségben vagy abból eredő szervi problémákban. Pedig a “cukrosság” korai stádiumban igenis kezelhető, megfékezhető és visszafordítható, némi odafigyelést és tudatosságot igényel.

Előszobája a glükózintolerancia és inzulinrezisztencia, amely rendszeres kontrollal, életmódváltással, mozgással, esetleg gyógyszeres kiegészítéssel bizonyítottan szinten tartható.

2. Tudatosság

A legtöbb fogyókúra akkor lesz eredményes, ha vannak rövid, közép- és hosszú távú céljaink. Rövid távú cél lehet a heti rendszeresség és az új étrend megismerése vagy egy előírt edzésterv kipróbálása.

Középtávú célként 1, 2 illetve 3 hónap elteltével elért eredmények terv- és tényösszehasonlítását érdemes kitűzni, míg hosszú távú cél például az elért eredmények szinten tartása és a tartós életminőség-javulás.

Mindezt leghatékonyabban úgy érheti el, ha egy személyre szabott testsúly-optimalizáló és komplex betegségmegelőző program keretein belül kivizsgáltatja magát. A CMC Déli Klinikán egyszerűen, sorban állás nélkül online foglalhat időpontot, és exkluzív környezetben végeztetheti el a szükséges vizsgálatokat.

3. Mikor javasolt a programot elkezdeni?

  • Ha hízásra hajlamos és testsúlyproblémák jelentkeznek
  • Ha kipróbált már sok diétát, de egyik sem vált be igazán
  • Ha sporttal, mozgással, étrendváltoztatással sem ért el áttörő eredményt
  • Ha terhesség és szoptatás után úgy érzi, hormonjai nem álltak vissza a terhesség előtti állapotra
  • Ha étkezés után 1-2 órán belül ismét éhségérzet fogja el, különösen, ha az rosszulléttel párosul
  • Ha a leadott kilók egy kis “lazítással” rögtön visszatérnek
  • Ha gyakran és hirtelen kíván édességet
  • Ha a súlyfelesleg mellé magas vérnyomás, szív- és érrendszeri megbetegedés is társul

Az optimális súly megtartása nem csupán esztétikai szempont, azt kell belátni, hogy jelentősen befolyásolja az egészségünket, életminőségünket és a hosszú távú kilátásokat!

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom