Armeria juniperifolia

A borókalevelű pázsitszegfű (Armeria juniperifolia) bemutatása, gondozása

Armeria juniperifolia

Kép forrása: Wikipédia / Szerző: Michael Wolf

A borókalevelű pázsitszegfű (Armeria juniperifolia) alacsony termetű, párnát alkotó, örökzöld, évelő növény. Talajtakaró növényként, sziklakerti növényként egyaránt ültethetjük a kertbe.

Jól társítható más növényekkel, összeültethetjük homokhúr (Arenaria), daravirág (Draba) és gombafű (Androsace) fajokkal is.

A kertészetek kínálatában számos változatával találkozhatunk a leggyakoribbak a következők: Armeria juniperifolia ‘Bevan’s Variety’, Armeria juniperifolia ‘Röschen’, Armeria juniperifolia ‘Sugar Baby’, Armeria juniperifolia ‘New Zealand Form’.

Tömött tőlevélrózsát alkotó levelei hosszúkásak, tűszerűek, szürkés-zöld árnyalatúak. Közvetlenül a levélzet felett nyílnak rózsaszínű virágai. Virágzási ideje a tavasz második és a nyár első felére tehető.

Ültetési helyéül, napos, világos vagy félárnyékos helyet is választhatunk, a meleg fekvést kedveli a leginkább. Talajok közül a jó vízelvezető képességű, közepesen termékeny talajok a legideálisabbak számára. A téli nedvességre érzékeny, ezért fontos, hogy jó vízelvezető talajba ültessük.

Kép forrása: Wikipédia / Szerző: Michael Wolf

Forrás: Zsohár Kertészet

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Hagymások és évelők