bouvard-virág

A bouvard-virág (Bouvardia x domestica) gondozása

bouvard-virág

Kép forrása: Wikipédia / Szerző: David J. Stang

A bouvard-virág (Bouvardia x domestica) hazánkban főként szobanövényként tartható, fagyérzékeny, kistermetű cserje, mely látványos virágaival díszít elsősorban. Nyáron a szabadba is kivihetjük, így a kert vagy a terasz ékessége lehet.

Levélzetét zöld vagy sötétzöld, tojásdad vagy szív alakú levelek alkotják. Jellemzően 4 ritkábban 5 szirmú fehér, rózsaszín vagy vörös virágai nyár végétől az ősz végéig díszítenek.

A bouvard-virág világos, de nem tűző napos helyen, jó vízáteresztő, tápanyagban gazdag, semleges vagy savas kémhatású talajba ültetve fejlődik szépen. Nyáron a szabadban, félárnyékos helyen tarthatjuk.

Rendszeres öntözést igényel, földjét, ne hagyjuk teljesen kiszáradni. Télen olyan helyet keressünk számára ami, hűvös kb. 10 fokos, mivel a meleg és száraz levegőt nem kedveli.

Betegségekre nem érzékeny, kártevők közül a levéltetveket lehet megemlíteni. Ezzel a növénnyel, a legnagyobb probléma az szokott lenni, hogy nehezen virágzik újra, 1-2 év után elveszti vitalitását, ezért érdemes lehet inkább egynyáriként számolni vele. Szaporítani dugványozással lehet.

Kép forrása: Wikipédia / Szerző: David J. Stang

Forrás: Botanikaland

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Szobanövények