bugás lángvirág
bugás lángvirág

Kép forrása: Wikipédia / Szerző: Keith Pomakis

A bugás lángvirág (Phlox paniculata) magasabb termetű rendkívül látványos évelő, mely nyáron hozza csinos virágait. A kert világos, vagy félárnyékos részein érzi jól magát, öntözést, valamint jó vízgazdálkodású talajt igényel. Ha szeretnénk, hogy kertünkben évről-évre díszítsen a lángvirág, akkor legegyszerűbben tőosztással, és dugványozással szaporítható.

A bugás lángvirág tőosztása

A tőosztást a virágzás után, ősszel lehet elvégezni. Ehhez nem kell mást tenni, mint ősszel kiásni a tövet, és attól függően, hogy mekkora a tő, 2-3-4 részre szedni. A külön választott növényeket komposzttal dúsított, előkészített ágyásba ültessük el.

A bugás lángvirág dugványozása

A dugványozást a tőosztással ellentétben a virágzás előtt, a tavasz második felében, áprilisban és májusban érdemes csinálni. Ehhez nem kell mást tenni, mint legalább 10cm-es hajtásokat vágni a növényről. A vágáshoz mindig éles kést használjunk, ami könnyedén vág, és nem roncsol.

A levágott hajtás alsó leveleit távolítsuk el, és csípjünk le a hajtáscsúcsból is. Az így elkészített dugványokat, dugjuk le a földbe, a talajt ugyanúgy úgy készítsük elő, mint a tőosztás esetében. A dugványok számára a párás környezet az ideális, míg meg nem gyökeresednek.

Kép forrása: Wikipédia / Szerző: Keith Pomakis

Forrás: Gazigazító

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Otthon, Kiskert