fa gyökér

fa gyökér

Dugulás elhárításra azért is szüksége lehet az embereknek, ha a fák gyökerei benőnek a csatornákba és ez bizony okozhat dugulást, amelyet csakis egy hozzáértő szakember tud orvosolni. A fák gyökerei a talajban keresik a vizet és a tápanyagokat. Ezek a csatornacsövek szinte vonzzák ezeket a gyökereket.

Egyes csatornák nem strapabíró anyagból készülnek, repedések keletkeznek azokon, így a fák gyökerei könnyen utat találnak rajtuk, így könnyen megeshet a baj, ami a háztulajdonosnak sok fejfájást és problémát okozhat.

Amikor a gyökerek eljutnak a vízelvezető rendszerbe, akkor el kezdenek növekedni, egyre nagyobb területet foglalnak el, ezzel pedig további károsodásokat, szivárgásokat, akár dugulást vagy csőtörést is okozhatnak. Ezt a problémát csakis hozzáértő szakemberek tudják orvosolni. Ha önnek is ilyen gondja van, csak kattintson a duguláselhárítás árak linkre és a segítség, hamarosan megérkezik.

Figyelmeztető jelek, hogy a fák gyökerei betörtek a csatornába

Többféle jele is lehet annak, hogy a fák gyökerei a csatornába törtek és ott már esetlegesen károkat is okoztak. A megrepedt csatorna tartalma gyakran szivárogni kezd. Ez a szivárgás feláztatja a talajt, és bizony a szennyvíznek kellemetlen szaga is van.

Az is egy jel lehet, ha a lakásban csak lassan folyik le a víz a lefolyókba, de ha a WC különös hangot ad, az is egy intő jel lehet és ok lehet a szakember felkeresésére. A folyamatosan szivárgó csatorna nem csak feláztatja a talajt, de az egyes helyeken meg is süllyed. Ez szemmel is jól látható.

Ha valaki ilyet tapasztal, mindenképpen gondolnia kell arra, hogy a csatorna, pontosabban a csatornába kerülő fa gyökérzete lehet a ludas a dologban.

Amennyiben a csatornába kerülő gyökerek egyre jobban megerősödnek, úgy nem csak csőrepedést okozhatnak, hanem komolyabb problémákat is. A gyökérzet komoly dugulást is előidézhet, ami nem elvezeti a szennyvizet, hanem visszavezeti, ami nagyon sok kárt okozhat, nem beszélve a szagról, ami már nem csak az udvaron, hanem az egész házban, lakásban érezhető lesz.

Nem is gondolnánk rá, de egy ilyen eltévedt gyökérzet más „csodákat” is eredményezhet. Ha az udvarunkon nézelődve azt vesszük észre, hogy az egyik fánk sokkal gyorsabb ütemben növekszik, sokkal szebb, mint a többi, akkor is gyanakodhatunk arra, hogy a szépséges fa nem csak annyi vizet és tápanyagot kap, amennyit mi és a természet biztosít neki, hanem valahonnan még pluszban táplálkozik. A csatornába betört gyökérzet is okozhat ilyen hirtelen növekedést.

A megelőzésre néhány tipp

Ha már megtörtént a baj, mindenképpen szakember segítségére van szükségünk, aki professzionális tudásával és eszközeivel könnyedén elhárítja a bajt. Azonban mi magunk is sokat tehetünk annak érdekében, hogy a jövőben ne forduljon velünk elő ilyesmi.

Minden ingatlantulajdonosnak tudnia kell, hogy hol futnak az udvarán a víz – és csatornavezetékek, hiszen ez megkönnyíti a tervezést az udvarrendezéshez, a kert és fatelepítéshez. A kertészetben érdeklődni kell, hogy mely fák eresztenek hosszú gyökeret, hiszen egyes fák alaposabb ismerete is segíthet a prevencióban, azaz a megelőzésben.

Ha mégis ragaszkodunk egyes fafajtákhoz a kertünkben, akkor ma már arra is van lehetőség, hogy a fák és a csatorna közé úgynevezett akadályokat építsünk. Ebben is sokat segíthet egy profi szakember.

A megelőzésben az is segíthet, ha a meleg időszakban gyakran öntözzük a növényeinket, a kertbe ültetett fákat, mert hiszen szárazabb időszakban a fák gyökerei is vízvonalakat keresnek és a csatorna is egy ilyen, a fák számára könnyedén elérhető útvonal.

Amikor professzionális segítségre van szükség

A szakemberek profi eszközökkel felmérik a helyzet súlyosságát és hatékonyan képesek orvosolni a csatornába betörő gyökérzet problémáját, illetve az emiatt keletkezett károkat, mint például a dugulás.

Ma már olyan eszközök, kamerák felszerelésére is van lehetőség, amelyek bizonyos időközönként képet adnak a csatorna jelenlegi állapotáról, és ha bármilyen probléma merül is fel, időben meg lehet tenni a szükséges lépéseket, még mielőtt nagyobb kár keletkezne.

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Otthon, Kiskert