csillagfürt
csillagfürt

Kép forrása: Pixabay.com

A csillagfürt más évelőkkel jól társítható, fürtös virágzatával díszítő virág, mely vágott virágként is remekül mutat vázába téve. Világos, esetleg félárnyékos helyen, mérsékelt öntözés mellett fejlődik legszebben.

Szaporítani nagyon egyszerűen lehet magvetéssel, bár ha szabadban neveljük a palántákat, számolni kell azzal, hogy a csigák nagyon szeretik, könnyen elpusztítják a fiatal növényeket.

Csillagfürt vetése cserépbe

csillagfürt

Kép forrása: Pixabay.com

A csillagfürt palántáinak előnevelését március végétől lehet elkezdeni, ehhez magokra, kisméretű cserepekre, valamint komposztból és virágföldből álló földkeverékre lesz szükség. A csillagfürt magjai könnyebben csíráznak, ha egy éjszakán át langyos vízben áztatjuk őket.

Töltsük meg a cserepeket földkeverékkel, és nedvesítsük be, majd szórjunk a föld felszínére a magokból és finoman nyomkodjuk meg őket.

Elég csak vékonyan, homokkal takarni őket. A párás környezet biztosításához takarjuk le a cserepeket egy üveglappal, vagy fóliával.

Amikor a kis növények felbukkannak, ezekre már nincs többé szükség. A cserepeket helyezzük világos helyre, amikor már nagyobbak a növények ültessük őket óvatosan szét, vagy végleges helyükre.

Szabadföldbe szintén tavasszal vethetjük el a magokat, a szabadban nevelt palánták ősszel ültethetők végleges helyükre.

Képek forrása: Pixabay.com

Forrás: Gazigazító

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Otthon, Kiskert