csodatölcsér
csodatölcsér

Kép forrása: Pixabay.com

A csodatölcsér nyáron és ősz elején virágzó egynyári virág, mely magról könnyen szaporítható tavasszal. Önvető képessége is jó, ha nem vágjuk le elszáradt virágait, elszórja magjait és a következő évben is gyönyörködhetünk benne. A csodatölcsér áprilisban és májusban vethető végleges helyére.

Helyéül napos, világos, vagy akár félárnyékos helyet is választhatunk. A tápanyagban gazdag, kissé nedves talajokat kedveli. A vetés előtt egy éjszakára áztassuk be a magokat, ezzel megkönnyítjük a csírázást.

Alakítsuk ki az ágyást, és a sort, majd kb. 1 cm mélyre vessük el a magokat. Közvetlenül egymás mellé kb. 2-3 mag kerüljön, egy-egy ilyen kis csoport között, kb. 15 cm távolságot hagyjunk.

Palántanevelés cserépben

csodatölcsér

Kép forrása: Pixabay.com

Ha a fagyveszély elmúltával szeretnénk palántákat ültetni, akkor cserében, vagy ültető tálcában előnevelhetjük őket. A magokat, ahogy a szabadföldi vetésnél is, ebben az esetben is érdemes beáztatni.

Egy-egy cserépbe 3-4 mag kerüljön 1 cm mélyre. A cserepek helyéül világos helyet válasszunk. Fokozatos kiszoktatás után lehet őket kiültetni a fagyveszély elmúltával.

Képek forrása: Pixabay.com

Források: Gazigazító; Nőinetcafe

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Otthon, Kiskert