csokoládéillatú pillangóvirág

A csokoládéillatú pillangóvirág (Cosmos atrosanguineus) bemutatása, gondozása

csokoládéillatú pillangóvirág

Kép forrása: Pixabay.com

A csokoládéillatú pillangóvirág (Cosmos atrosanguineus) közepesen magas, évelő hagymás növény, melynek virágai kellemes, csokoládés, vaníliás illatot árasztanak. Bokrosodó növény, melynek levélzetét szeldelt levelek alkotják.

Burgundi vörös virágai a hosszú szárak végén nyílnak a nyár folyamán. Tovább gyönyörködhetünk virágzásában, ha az elvirágzott virágokat levágjuk róla.

Hazánkban teleltetést igényel, ezért egyszerűbb, ha nagyobb cserébe ültetjük, így átteleltethetők a gumói, anélkül, hogy bolygatni kellene őket. Ha szabadföldbe ültetjük, ki kell ásni a gumókat és fagymentes helyen tárolni, majd a következő évben a fagyveszély elmúltával elültetni.

A csokoládéillatú pillangóvirág fényigényes növény, helyéül napos vagy világos helyet válasszunk, átlagos tápanyagtartalmú, jó vízáteresztő talajba ültessük. Vízigényes növény, szereti, ha földje mindig kissé nyirkos. Ha cserépben teleltetjük, télen ne öntözzük.

Kártevőkre nem érzékeny, betegségek közül időnként problémát okoz a szürkerothadás és a gyökérrothadás is. Szaporítani magról lehet, valamint tavasszal a gumók szétosztásával.

Kép forrása: Pixabay.com

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Hagymások és évelők