A darázsirtás leggyakoribb módszerei a ház körül

Legtöbbször a méhek és a darazsak közötti csatában a méhek azok, akiket a köznyelv szorgosnak titulál, a darazsak pedig azok, akiket a rovarok rémálmaiként azonosítanak.

A méhek és a darazsak közötti talán leglátványosabb különbség a méretük: míg a házi méhek kisebb rovarok, addig a darazsak sokkal nagyobbak és persze veszélyesebbek is a méheknél.

A darázsirtás egyik leggyakoribb módszere a permetezés. A darazsak fészkeinek felkutatása után a szakemberek felmérik az irtással járó veszélyeket és a kockázatokat, majd elkezdődhet a darázsirtás.

A magasan lévő darázsfészkek miatt a darázsirtás gyakran nehezen megközelíthető és magas helyeken történik, ezért a rendszabályok szigorú betartására van szükség.

A darázsfészek irtása történhet porozással vagy habbal. Ezt a módszert leginkább a szinte már hozzáférhetetlen helyeken szokás használni. Amikor ugyanis a darázsfészek nem közelíthető meg az irtást úgynevezett röplyukon keresztül kell elvégezni, erre pedig az egyszerűbb permetezéses technológia nem alkalmas.

A porozás során egy nagynyomású géppel a röplyukon keresztül porozó rovarölő szert juttatnak be a darázsfészekhez. A kisebb réseken keresztül a darázsirtás történhet még mérgezett habbal is, a hab teljes üregek kitöltését is tudja biztosítani.

A darázsirtást érdemes szakemberre bízni, hiszen nagyon veszélyes is tud lenni, arról nem is beszélve, hogy rengetegen allergiások a darázsok csípésére, és ez általában azután derül ki, hogy valakit megcsíptek. Egy-két csípést könnyű orvosolni, viszont amikor egy egész fészeknyi darázs támad meg minket, azt már sokkal nehezebb kezelni.

Természetesen minden problémát egyszerűbb megelőzni, mint megszüntetni, ezért ha darazsakra utaló jelekkel találkozunk a házunkban vagy a kertben (mint például a földbe vájt apróbb lyukak), akkor érdemes kihelyezni egy hamis darázsfészket, ilyenkor ugyanis azt hiszik a darazsak, hogy már más rovarok letelepedtek a környékre, így nem fognak más darazsak közvetlen közelébe költözni.

Legyen szó akár rovarokról akár rágcsálókról, a hívatlan vendégek megkeseríthetik az életünket. Ezért mindenképpen amikor a csótányirtás, a hagyományos patkányirtás vagy a patkányirtás vadászgörénnyel profikra van bízva, akik könnyebben és gyorsabban végzik el a munkát.

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom