dísznapraforgó

A dísznapraforgó (Helianthus annuus) bemutatása, gondozása

A dísznapraforgó (Helianthus annuus) egynyári dísznövény, a haszonnövényként termesztett napraforgó díszváltozata. A különféle nemesített fajták eltérő virágzattal és virágszínnel rendelkeznek, melyek fajtától függően 0,5-1,5méter magas, erős száron nyílnak.

Természetesen léteznek a hagyományos napraforgóhoz hasonlító virágú fajták is, de akadnak igazán különleges krizantémra emlékeztető virágú változatok is. A virágok színe lehet nap sárga, narancssárga, bordó, vagy krémszínű is.

A különböző magasságú dísznapraforgók más-más funkciót tölthetnek be a kertben. Az alacsonyabb fajták virágágyak előterébe, vagy nagyobb kaspóba ültethetők, míg a magas fajták szoliterként, valamint térelválasztó növényként is megállják a helyüket.

A dísznapraforgó meleg és fényigényes növény, ültetési helyéül napos helyet válasszunk, ahol tápanyagban bővelkedik a talaj és jó vízáteresztő képességű is.

Átlagos vízigényű növény, mérsékelt öntözést igényel, a nyári hosszabb csapadékmentes, száraz időszakokban bővebben öntözzük. Szaporítani magvetéssel lehet, magjait áprilistól vethetjük el szabadföldbe.

Dísznapraforgó vetőmag vásárlás >>>

Kép forrása: Pixabay.com

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Dísznövények