táska

Gyakran éri kritika a fast fashion láncokat, amiért hetente ontják magukból a silány minőségű táskákat és öltözködési kiegészítőket, mert ez a fajta üzletpolitika szinte teljesen a pazarlásról szól.

Ellenben kevés szó esik azokról a cégekről, amelyek kicsit drágábban, de olyan jó minőségű termékeket forgalmaznak, amelyek gyakran generációról generációra szállnak át.

Olcsó táska vs. drága táska

Megéri drágábbat venni?

Például egy minőségi férfi bőr válltáska lehet, hogy nem egy olcsó mulatság, viszont ha azt nézzük, hogy egy silány minőségű modellt félévente kell cserélni, mert egyszerűen elvásik vagy tönkremegy, akkor már néhány év alatt megtérül egy minőségi táska ára.

A minőségi táskák időtálló modellek

Ha rápillantunk a fast fashion üzletek polcain lévő táskákra, gyakran olyan modellekkel találkozunk, amelyek olyan hűen követik az aktuális divatot, hogy a következő hónapban már senki sem hordaná őket.

Ellenben egy minőségi férfi táska egyik árulkodó jellemzője az, hogy a kialakítása, a stílusa és a formavilága időtálló. Azaz ha 10-20 év múlva is hordani szeretnénk, nem ütközünk semmilyen “esztétikai akadályba”, hiszen a modell továbbra is remekül passzol majd a ruhatárunkhoz.

Fontos itt azt is kiemelni, hogy a legtöbb prémium vagy magas minőségű táska alapanyaga, illetve a táskában lévő egyéb kiegészítők (bélés, csatok, hevederek, pántok, stb.) is csak kiváló minőségű termékek közül kerül ki, hiszen a részletek is komoly hangsúlyt kapnak ezekben a táskákban.

Ezzel szemben egy utánzat vagy egy néhány ezer forintos táska pántja néhány hét alatt elvásik, a csat eltörhet, a “no-name” logó elhalványodik, illetve a legtöbb esetben már az első néhány használat után kiszakad a bélés valahol – ha van benne egyáltalán.

Szerencsére már övtáskából is vannak kiváló típusok

Mivel nem minden férfinak van igénye válltáskára vagy oldaltáskára, így a magas minőségű táskákat forgalmazó cégek termékei között találhatóak prémium minőségű férfi bőr övtáska modellek is, amelyek szintén a letisztult, időtálló stílust és kinézetet követik.

Ezt a típusú öltözködési kiegészítőt egyaránt hordják fiatalok és idősebbek is, hiszen rendkívül hasznos az, ha az értékeinket a derekunkra tudjuk rögzíteni – innen azért igen ügyesnek kell lennie egy zsebtolvajnak, hogy elcsenjen valamit.

A legtöbb övtáska természetesen multifunkciós: tarthatjuk benne az értékeinket egy utazás során, de rengetegen használják kertészkedés vagy barkácsolás közben is, hiszen így az apróbb tárgyak mindig kéznél vannak.

Kép forrása: Envato Elements

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom