fényvisszaverő kabát

Az építkezési területek nagyon veszélyes helyszínek. A szakemberek nap mint nap nehéz munkagépekkel dolgoznak, és az sem ritka, hogy teherautóval vagy más gépjárművekkel is találkozunk.

Ha nem sikerül befejezni a munkát nappal, akkor késő estig is elhúzódhatnak a munkafolyamatok. Sok esetben előfordul az éjjeli munkavégzés is, főleg amikor szűkös határidőre kell teljesíteni a feladatokat.

A dolgozóknak napszaktól függetlenül viselniük kell fényvisszaverő kabátot, ebben ugyanis kellőképpen magukra hívják a figyelmet. Ennek köszönhetően elkerülhetők a nem kívánatos balesetek, kisebb-nagyobb testi sérülések.

A fényvisszaverő kabát életet menthet

A láthatósági kabát viselése a külső munkaterületeken általában kötelező. Ez nem véletlen, ugyanis sok esetben akár életet is menthet. Természetesen előírás, hogy a sofőrök betartsák a szabályokat és nagy figyelemmel legyenek a többiekre.

A munkakörnyezetben azonban mindig nehezebbek a látási viszonyok, mint például az úttesten. Egyrészt azért, mert számos történés zajlik egyszerre. Mindenki jön-megy, pakol, intézkedik. Másrészt pedig rengeteg különböző anyag és felület van a helyszínen, a környezetbe pedig nagyon könnyen be tudnak olvadni az emberek.

Ez a sofőrök szempontjából azt jelenti, hogy a körültekintő hozzáállásuk ellenére is előfordulhatnak balesetek. Ezek elkerülése érdekében kell viselni a fényvisszaverő kabátot.

Nappal, a késő esti órákban és éjjel is nagy figyelemmel kell lenni egymásra. A látási viszonyokat ugyanis a szürkület, illetve a teljes sötétség tovább rontja. A fényvisszaverő csíkkal ellátott kabátok ez esetben is remek szolgálatot tesznek.

A láthatósági kabátok színeiről

Köztudott, hogy ezek a speciális kialakítású kabátok többféle színben is elérhetők. Leggyakrabban a sárga változatokkal találkozunk, de azok mellett létezik narancssárga, fekete, piros és zöld színben is. Egy erdős területen, ahol sok a zöld és a sárga szín, nem javasolt sárga vagy zöld kabátot viselni.

Ezzel ugyanis nem kitűnünk a környezetből, hanem pont, hogy beleolvadunk. Amikor természetes környezetben dolgozunk, a piros vagy a narancssárga fényvisszaverő kabát az ideális választás.

Ha egy betonfal előtt állva végezzük a feladatainkat, akkor pedig a fekete változat viselése javasolt. Ez az ugyanis, ami a legnagyobb kontrasztot adja a fehérrel.

A színválasztást semmiképp se bízzuk a véletlenre, hiszen rendkívül fontos a testi épségünk védelme tekintetében. Ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, akkor kérjük hozzáértő segítségét!

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom