fukszia

Tudnivalók a teleltetéshez

fukszia

Kép forrása: Pixabay.com

A különleges virágaival pompázó fukszia egyre gyakoribb vendég a hazai otthonokban. Ahhoz, hogy évről-évre gyönyörködhessünk színpompás virágaiban, télen gondoskodnunk kell teleltetéséről, annak ellenére is, hogy kb. -5fokig elviseli a fagyokat.

Teendők a teleltetés előtt

A megfelelő teleltető helyen a fukszia épségben átvészeli nyugalmi időszakát, hogy aztán tavasztól újra elkezdje a virágzás kimerítő folyamatát. Mielőtt megkezdenénk a teleltetést, érdemes átvizsgálni a növényt, nem fertőzött-e, nincsenek-e rajta kártevők. Célszerű ilyenkor vízzel letisztítani, megszabadítva a kosztól, és a levelek között lapító kártevőktől is.

A teleltetéshez ideális hely

A teleltetés helyéül világos, és sötét helyet is választhatunk, utóbbi helyen, ledobja leveleit növényünk, de ettől nem kell megijedni, természetes folyamat.

Ha világos helyen szeretnénk teleltetni, akkor kb. 10-12fokos, míg ha sötétben, nagyjából 7fokos helyiséget válasszunk. A teleltetés alatt elég, csak mértékkel öntözni, tápoldatozása elhagyható.

A teleltetés után

Ahogy beköszönt a tavasz, keressünk a fukszia számára világosabb helyet (tűző napra ne kerüljön), vágjuk vissza hajtásait a feléig, és kezdjük el újra rendszeresen öntözni. Ilyenkor lehet átültetni is, ha szükségét érezzük. Később, amikor már kellemes az idő, elkezdhetjük szoktatni a kinti klímához.

Kép forrása: Pixabay.com

Források: HobbikertGazigazító

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Dísznövények