fürdőszoba

Érdemes belegondolni, hogy amikor az ember a lakását rendezi be, akkor nem kizárólag a bútorokra van szükség. A kanapé mellett kelleni fog a fürdőszobába egy igazán jó minőségű radiátor, amely minden hónapban ugyanúgy funkcionál.

Bár a nyári időszakban nincs akkora szükség rá, egy törölközőszárítós modell igen hasznos lehet még júliusban is. Lássuk, hogyan érdemes radiátort választani!

Ezeket érdemes átgondolni a fürdőszobai radiátor esetében!

Bár rengeteg ízléses és praktikus megoldással találkozhatunk a katalógusokban és az interneten, azért nem mindig a kinézet a mérvadó. A Mozaikkerámia íves radiátorai például igen letisztultak, ráadásul nem csak a fűtési idényben vehetjük hasznát.

Nyáron igen jól tud jönni a fürdőruhák, vizes törölközők szárítása során, hiszen így nem kell a szárítót nyitogatni és a nappaliban tárolni minden egyes nap.

Fontosabb szempont továbbá a fűtőérték, hiszen az esztétikai megjelenésen kívül talán ez az egyetlen, ami lényeges lehet a döntés során. Tervezéskor mindenképpen érdemes felmérni a helyiség nagyságát, illetve tisztába kerülni a fűtési rendszer adottságaival.

Nem mindegy, hogy a fürdőszoba a lakás melyik részén helyezkedik el, mennyire van szükség nagy teljesítményre. Az ajánlott értéktől sosem érdemes túlzottan eltérni, hiszen egy kisebb változat nem fogja tudni kellően befűteni a teret, ami télen igen kellemetlen tud lenni.

A profilvastagság és a festés minősége

Bár merülhetnek fel kérdések azzal kapcsolatban, hogyan állapítsuk meg a profilvastagságot, a folyamat nem annyira bonyolult. Figyelembe kell venni, hogy minél nehezebb a termék, annál több anyag került bele.

Egy súlyosabb változat valószínűleg vastagabb profillal rendelkezik, amely megnöveli a kellék élettartamát. Érdemes tehát valamivel drágább berendezést beszerezni, így akár 3-5 évvel is kitolhatjuk a radiátor cseréjének szükségességét.

A másik lényeges szempont a szín és a festés minősége. Bár napjainkban szinte már minden árnyalatban kaphatóak a törölközőszárító íves radiátorok, azért még mindig a fehér a legnépszerűbb az összes közül.

Akadnak azonban, akik inkább a fekete, esetleg a krómozott változatot keresik, de a leglényegesebb, hogy a festés minősége jól bírja a strapát. Az alapelvárás, hogy por-, pára-, illetve hőálló legyen, hiszen a felületkezelés védi a terméket a rozsdásodástól.

A rendelkezésre álló hely

Valljuk be, sokan azért keresik ezt a megoldást, mert alig foglal helyet, ráadásul nem is igazán van útban, hiszen mindig tudunk rajta mit szárítani. Egy nagyobb család esetében, akik kisebb lakásban élik mindennapjaikat, praktikus lehet, ha a három zoknit és két törölközőt nem a szárítón kell tárolni, amíg vizes.

Figyelembe kell venni azonban, hogy egy kisebb fürdőszobában hova kerül végül a radiátor, hiszen sokszor problémát okozhat a későbbi átalakítás során. Sose kerüljön az ajtó mögé, ne akarjuk semmivel eltakarni, hiszen így kevésbé tudja felfűteni a teret.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom