ingatlan

Sokan azt hiszik, hogy azokon a helyeken, ahol a központi fűtés nem elérhető, hagyományos szén- vagy fafűtésre vannak utalva. A hagyományos fűtés azonban sok gonddal jár: először is be kell szereznie a fűtőanyagot, azaz fel kell térképeznie az értékesítőket, ki kell választania a megfelelő módszert, nemcsak ár tekintetében, hanem a biztosított tüzelőanyag fűtőértéke szempontjából.

Természetesen erről még a fűtési szezon megkezdése előtt gondoskodni kell. A hagyományos fűtés természetesen azzal is jár, hogy tüzet kell raknia, és fenn kell tartania, így olyan időszakokban, amikor elutazik, a ház fűtés nélkül marad.

Ráadásul rendszeresen takarítani kell a hamut meg a kormot, ami fáradságos munkát jelent. A szén- és a fafűtés során sok káros anyag is keletkezik, mely hozzájárul a levegőszennyeződéshez. Mi jelenthet tehát alternatívát a számunkra?

Mindezen gondokra nagyszerű megoldást jelent a gázfűtés. Ha a gázt napi szinten, több célra szeretné használni, érdemes megfontolnia a tartályos gáz bevezetését.

Előnye, hogy a tartályban lévő gáz több hónapon keresztül rendelkezésre áll arra, hogy nemcsak fűtsünk, hanem főzzünk is vele, illetve meleg vizet állítsunk elő.

Mivel tartályos gáz esetén nagy mennyiségben vásárolja a fűtőanyagot, így rögzített áron vásárolhatja meg, és mivel a tartály feltöltését biztonsági okokból szakértők végzik, a szállítással sem kell foglalkoznia, elegendő a megfelelő időpontban kapcsolatba lépnie a diszpécserrel.

Ne feledje azt sem, hogy ha tartályos gázt választ, függetleníti magát a gázhálózattól. Kisebb vagy időszakos szükségletek esetén a nagyobb méretű gázpalack is megoldást jelenthet. A gázpalackok országszerte számos ponton, illetve szintén az egész országban lévő palackautomatákban cserélhetők – így a csere igazán zökkenőmentes.

Ami fontos: a gázfűtés kétféle szempontból is tiszta megoldás – először is, az égetése során nem keletkezik hamu, így napi szinten nem kell a takarítással foglalkoznia. Továbbá, ami fontos előny, ha időnként elutazik – beállíthatja a fűtést úgy, hogy a ház ne hűljön ki, és így meleg otthonába térhessen vissza.

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Otthon, Kiskert