golgotavirág

Tudnivalók a teleltetéshez

golgotavirág

Kép forrása: Pixabay.com

Az ideális teleltetési hely, a teleltetés menete

A golgotavirág nemcsak fenséges virágzata miatt igazi kuriózum, hanem azon remek tulajdonsága miatt is, hogy hideg és meleg helyiségben, vagy akár szabadban is teleltethetjük.

Ha úgy döntünk, hogy hideg helyiségben szeretnénk átteleltetni, akkor hűvös, kb. 5-10fokos helyet válasszunk a golgotavirág számára. Nyugalmi időszaka alatt, csak mértékkel öntözzük, de arra azért mindenképpen figyeljünk oda, hogy a golgotavirág földlabdája teljesen ne száradjon ki.

golgotavirág

Kép forrása: Pixabay.com

A kertbe kiültetett példányok sikeres teleltetését, már az ültetéskor megalapozhatjuk azzal, hogy minél védettebb ültetési helyet keresünk. Az enyhébb telet így megfelelő takarással átvészelhetik a szabadban is virágaink. Takaráshoz használhatunk akár száraz faleveleket is.

A golgotavirág lakásban való teleltetése során, folytatni kell a rendszeres tápanyag utánpótlást, valamint az öntözést is. Ha ügyesek vagyunk, akkor télen is megörvendeztet minket virágaival.

A teleltetés után

A tél elmúltával a golgotavirág alapos visszavágást igényel, így formás, dúsan virágzó növényt nevelhetünk. Visszavágni kb. 20cm-ig kell, vagy pedig 6-7 rügyig.

Képek forrása: Pixabay.com

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Szobanövények