piros gyűszűvirág
piros gyűszűvirág

Kép forrása: Pixabay.com

A gyűszűvirág magas termetű nyáron virágzó növény, melynek egyes fajai évelők, míg mások kétnyáriak. Erősen mérgező, ugyanakkor nagyon látványos virág, mellyel a kert félárnyékos, esetleg árnyékos részeit díszíthetjük. Kedveli a tápanyagban gazdag, nyirkos talajt. Szaporítani magvetéssel lehet.

Gyűszűvirág vetőmag vásárlás >>>

A gyűszűvirág magvetése

piros gyűszűvirág

Kép forrása: Pixabay.com

A gyűszűvirág magvetését májustól-augusztusig lehet végezni, a csírázás elég gyorsan végbemegy, így a fiatal kis növényeket, már augusztus-szeptemberben végleges helyükre ültethetjük, ahol a következő évben virágoznak majd.

A magokat szabadföldbe és cserépbe is vethetjük, ültetőközegként mindkét esetben komposzttal feljavított földet használjunk. A magok nagyon aprók, ezért az egyenletes kijuttatáshoz célszerű őket homokkal keverni.

piros gyűszűvirág

Kép forrása: Pixabay.com

Cserépbe való vetésnél a földkeverékkel megtöltött cserepet állítsuk vízbe, hagyjuk, hogy felszívja a nedvességet, majd engedjük, hogy kicsepegjen a felesleg, az így benedvesített talajra szórjunk a magokból.

Betakarni nem kell őket, mivel fényre csíráznak, elég csak óvatosan a földbe nyomkodni őket. Tartsuk nedvesen a vetést.

Szabadföldbe való vetésnél, az előkészített ágyást locsoljuk be, majd pedig járjunk el hasonlóan, mint a cserépbe való vetésnél.

Képek forrása: Pixabay.com

Forrás: Gazigazító

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Otthon, Kiskert