vízcsap

A háztartásban előforduló vízszereléssel kapcsolatos problémák egy része ugyan könnyűszerrel orvosolható házilag is, de ajánlott lehet akár ilyen esetekben is vízszerelő szakemberhez fordulni.

Egy nem megfelelő mértékben meghúzott idom hosszú távon akár nagyobb kárt is okozhat. A kis és nagy munkáknál is egyaránt előnyös a hosszú távú tapasztalat és szakismeret.

Ha problémát észlel a vízvezetékrendszerében és úgy látja, szerelő segítségére lesz szüksége, az alábbiakkal tudja megalapozni a gyors és hatékony munkát.

Pontos tájékoztatás

Mikor telefonon egyeztet a vízvezeték-szerelővel, tanácsos pontosan tájékoztatni a felmerült rendellenességről, hogy a megfelelő felszereltséggel induljon útnak. Előfordulhat, hogy kiderül, a keletkezett probléma mértéke olyan csekély, hogy a vízszerelő beavatkozására valójában nincs is szükség.

Ha a fürdőkádon kívül a ház bármely táján bokáig ér a víz, az egyértelműen szakemberért kiált, de egy csöpögő csap esetében megeshet, hogy a vízkő eltávolítása is orvosolni tudja a problémát.

A vízóra ellenőrzése

Ha minden csapot elzártak és minden vízfogyasztó eszközt kikapcsoltak, a vízóra pedig továbbra is számlál, erősen gyanítható, hogy csőtöréssel vagy csőrepedéssel van dolguk.

Ilyen helyzetben haladéktalanul szakemberre van szükség, hogy mihamarabb fel tudja tárni a műszerei segítségével a hibás szakaszt. Az idő ilyenkor hatalmas fegyver, hiszen a hamar észlelt szivárgás akár falbontás nélkül is megszüntethető.

Ha gyors segítségre van szüksége, hívja az S.O.S Vízszerelő szakemberét, aki a szerelési munkálatokat rövid határidőn belül vállalja.

Ha már kiért a vízszerelő

A szakember kiérkezése után sokan már csak abban bíznak, hogy bontási munkálatok ne legyenek szükségesek. Jó hír, hogy a technológia fejlődése ezt az iparágat is nagyban segítette.

Sokat javult a diagnosztikai eszközök kínálata, és lényegesen több lehetőség van arra is, hogy a felmerülő károkat a forrásnál szüntessék meg nagyobb beavatkozás nélkül. Ennek köszönhetően a legtöbb munkát, ami korábban a fal bontásával járt, ma már kíméletesebben is lehet meghatározni, majd elhárítani. 

A megfelelő vízszerelő kiválasztása

Ez egy kimondottan nehéz feladat, hiszen mikor a problémánk gyors orvoslására van szükség, hajlamosak vagyunk kevésbé körültekintőek lenni. Pedig a szakember kiválasztásakor több tényezőt is figyelembe kell venni.

A szakmában eltöltött évek nagyobb tapasztalatra engednek következtetni, de tanácsos megvizsgálni, hogy az adott szerelő milyen árakon dolgozik és hogy milyen felszereltséggel rendelkezik.

A modern eszközökkel ellátott szerelők esetében kisebb valószínűséggel kell ugyanis falbontáshoz folyamodni, így a javítási munkálatok is lényegesen költséghatékonyabbak lesznek. 

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom