olló

Egy lakásban számtalan vágóeszközre szükség van, hiszen mindig akad tennivaló. A konyhai kellékeken kívül azonban más jellegű eszközökre is szükség lehet. Így jönnek képbe az ollók. 

A funkcionális ollók az élet megannyi területén segítségünkre vannak. Ahogy a nevük is mutatja, ezek mindegyikének használata más-más munkafolyamat során előnyös. A következő cikkben tehát az ollókról lesz szó bővebben, sőt, azt is megtudhatod, hogy miért jó, ha van a háznál háztartási olló. 

Funkcionalitás a mindennapokban

Habár mindenki más szempontok alapján vásárol vágóeszközt, viszont a legtöbb esetben fontos, hogy betartsuk a funkcionalitás elvét. Most kérdezheted magadban – “mit is?”.

Biztosan előfordult már veled is, hogy egy konyhai eszközt nem csak arra használtál, amire azt eredetileg tervezték. Például, ugyanazzal a késsel vagy ollóval különféle anyagokat szeltél, vágtál.

Nos, ilyenkor az eszközt nem az adott funkciója szerint használod, de ez csak a kisebb probléma. Ez a magatartás ugyanis balesetveszélyes és hátráltató is lehet a munkában. 

A vendéglátásban dolgozók talán jobban tisztában vannak ezekkel a tényekkel, de te, mint családfő vagy háziasszony meglehet, hogy kicsit másképp gondolkodtál mindeddig. Sebaj, meglátod, így sokkal könnyebb az élet! Mutatjuk, hogyan!

Ahány ház, annyiféle olló?

Sajnos a legtöbb jel arra mutat, hogy a háztartásokban csak egy-kétféle ollóval találkozhatunk. Ezzel akkor nincs probléma, ha valóban ennyire van szükség, de ne akarjunk minden feladatot ezekkel elvégezni!

Valljuk be, hogy nem egy nagy tétel, így elég könnyen beszerezhetőek. A Kések Ollók Webáruház funkcionális ollói között mindenféle típust megtalálsz! 

Otthonunkban az ollók eléggé gyakran használatos tárgyak. A kreatív foglalkozások során hasznunkra lehet a papírvágó olló, a textil munkálatok alatt pedig a textilvágó olló.

Arról nem is beszélve, hogy a konyhai tevékenységekhez is külön ollókat gyártanak, így összefuthatsz a szárnyas- vagy fűszervágó ollóval is. 

Háztartási olló – a “mindenes olló”

A háztartási ollót gyakran amolyan “mindenes ollónak” tekintik. Na ez persze nem azt jelenti, hogy felrúgjuk a funkcionalitás elvét, hanem hogy ez a típus különféle folyamatok során is megállja a helyét. 

Ha valami túl hosszú, nem elég formás, nem elég egyenes, akkor bizony jól jön ez az olló! Egy zacskó kivágásához, egy megérkezett csomag szétszabdalásához tökéletes eszköz, de gyakorlatilag estig sorolhatnánk felhasználási körülményeit. 

Minden olló kiválasztásakor figyelj arra, hogy milyen minőségű terméket vásárolsz! Általában a precíz kidolgozású, rozsdamentes acélból készült darabok állják meg hosszú távon is a helyüket.

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom