horgászbot

Mi alapján célszerű megoldani a horgászbotválasztás kérdését manapság? Mik lehetnek a jogos elvárások manapság egy megfelelő minőséget képviselő horgászbottal szemben? Mennyit számít a méret, a súly és az ár a választás szempontjából?

A cikkben tehát ezeket a kérdéseket vesszük végig, remélhetőleg ezzel is segítve a horgászbotválasztást.

Mennyit számít a méret és hosszúság horgászbot vásárlásánál?

Meglehetősen sokat, ugyanakkor azt is le kell szögezni, hogy a horgászbot mérete semmiképp ne legyen a választás egyedüli szempontja. Ahogy sok más esetben, horgászbot keresésénél is az általunk előnyben részesített módszerhez és horgászathoz érdemes botot választani.

A hosszabb horgászbotok nagy előnye, hogy velük messzebbre dobhatunk, fárasztásnál pedig hatékonyabban tudjuk kontrollálni a horog végén védekező hal kirohanásait. Ugyanakkor a rövidebb horgászbot is lehet praktikus választás, különösen a sűrűn benőtt terepen, pergetésnél, vagy pedig a könnyebb manőverezéseket szem előtt tartva.

Ma már egy viszonylag könnyebb horgászbot is lehet bivalyerős

Vagyis a kapitális pontyokra, amurokra vagy tokhalakra pályázva sem feltétlenül szükséges olyan horgászbotot keresni, amelyet egy-egy délután ideje alatt a kézben tartva majdhogynem borítékolható lesz az izomláz.

A technológia szerencsére elképesztően sokat fejlődött ezen a téren, a gyártók pedig egymást múlják felül a fejlesztésekkel.

Fantasztikus érzés, amikor az egyébként pillekönnyű horgászbot majdhogynem karikába hajlik, és játszi könnyedséggel segít nekünk életük halának a fárasztása közben. Tényleg lenyűgöző az a mérhetetlen erőtartalék, amivel a korszerű horgászbotok bírnak ma már.

Tényleg csak a többszázezres horgászbotok képviselnek magas szintet?

Messze nem eszik ennyire forrón a kását. Elég csak ránézni a Damil.hu horgászbot kínálatára, hogy máris meggyőződjünk a dologról a saját szemünkkel is. Nem feltétlenül kell tehát többszázezer forintot kiadni azért, hogy magas színvonalat képviselő feeder, bolognai, match vagy akár bojlis horgászbottal ülhessünk le a vízpartra.

Minden azon múlik, hogy mik a horgászattal kapcsolatos céljaink, illetve mennyire tudjuk összehangolni a felszerelésünk egyes elemeit. Az általunk bevetett horgászbot ugyanis akkor tudja majd kellő hatékonysággal segíteni a dolgunkat, hogyha minden egyes kiegészítővel szinkronban dolgozhat.

A horgászbot erejét tehát megsokszorozza a precízen beállított orsó, a kellően erős zsinór, illetve a célokhoz és körülményekhez remekül passzoló végszerelék. Ha minden elem a helyén van, akkor a horgászbot képességeiből is könnyebb kihozni a legtöbbet.

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom