japán babérhanga

A japán babérhanga (Pieris japonica) bemutatása, gondozása

japán babérhanga

Kép forrása: Flickr / Szerző: Brian Pettinger / Licence: CC BY-NC-SA 2.0

A japán babérhanga (Pieris japonica) az erikafélék családjába tartozó kb. 2 méteres maximális magasságot elérő örökzöld cserje mely különleges levélzetével, valamint virágzatával díszít.

Konténerbe, valamint szabadföldbe ültetve egyaránt nevelhető, a kertészetek törpe változatát is forgalmazzák. A növény minden része mérgező! Felálló hajtásait hosszúkás, mélyen erezett, fényes felületű levelek borítják.

A növény érdekessége, hogy az új hajtások eleinte rózsaszín, bronz vagy piros árnyalatban játszanak. Csüngő virágfüzérei melyeket megannyi fehér, vagy rózsaszín kicsi virág alkot, tavasszal pompáznak.

A japán babérhanga félárnyékos helyen semleges vagy savas kémhatású, jó vízáteresztő talajba ültetve fejlődik legszebben. Meszes talajba ültetve levelei sárgulni kezdenek. Árnyékos helyen is boldogul, de ilyen helyre ültetve sok esetben nem virágzik.

Öntözéséhez mészmentes vizet, esővizet használjunk, tartósan száraz időszakokban öntözzük. Metszeni nem szükséges elég az elfagyott és elöregedett ágakat, valamint az elnyílt virágokat eltávolítani. Szaporítani dugványozással lehet.

Kép forrása: Flickr / Szerző: Brian Pettinger / Licence: CC BY-NC-SA 2.0

Forrás: Botanikaland

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Örökzöldek