Taxus cuspidata

A japán tiszafa (Taxus cuspidata) bemutatása, gondozása

Taxus cuspidata

Kép forrása: Wikipédia / Szerző: Alpsdake

A japán tiszafa (Taxus cuspidata) Japán, Korea, Északkelet-Kína és Oroszország délkeleti területének egy részén honos örökzöld növény. A kertészetek kínálatában az alapfajt, valamint a terülő változatát is megtaláljuk Taxus cuspidata ’Nana’ névvel.

A japán tiszafa (Taxus cuspidata), nyírás nélkül, terebélyes, közepes méretű fává fejlődik. Tűlevelei sötétzöld színűek, télen vöröses-barna árnyalatot kapnak. Kisebb kertbe szoliter növényként ültethető, valamint alkalmas nyírott sövény kialakítására is.

A terülő japán tiszafa (Taxus cuspidata ’Nana’) kb. 1-2 méteres magasságot és 3-4 méteres szélességet ér el. Tűlevelei olajzöld árnyalatúak. Cserje foltokban talajtakaróként, valamint sziklakertbe, dézsába és sírra is ültethető.

Ültetési helyéül, napos, világos vagy félárnyékos helyet egyaránt választhatunk. Átlagos vízigényű növény, meghálálja, ha főleg meleg, száraz időszakokban és fiatalon öntözzük.

Tolerálja a városi körülményeket, valamint a talajjal szemben sincsenek különleges igényei, a lényeg, hogy jó vízáteresztő képességű talajba ültessük. Átlagos adottságú talajokban is jól fejlődik.

Kép forrása: Wikipédia / Szerző: Alpsdake

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Örökzöldek