kaliforniai kakukkmák
kaliforniai kakukkmák

Kép forrása: Pixabay.com

A kaliforniai kakukkmák nagyon egyszerűen nevelhető és szaporítható egynyári dísznövény. Sárga, és sárgásnarancs színű virágai a pipacsra emlékeztetnek, nyáron díszítenek.

Jól bírja a szárazságot és a tűző napot is, ha cserépbe, dézsába vetjük, akkor azonban célszerű száraz, meleg időszakokban mértékkel öntözni.

Könnyen szaporítható magvetéssel, önvető képessége is kiváló. Ha egyszer elvetettük később már, nem lesz probléma a szaporítása, elszórt magjairól kihajt. Magjait márciusban és szeptember végén is el lehet vetni, utóbbi esetben korábban számíthatunk virágzásra.

kaliforniai kakukkmák

Kép forrása: Pixabay.com

A magvetéshez készítsük elő az ágyást, és húzzunk bele kb. 1cm mély barázdát. Szórjuk bele a magokat, és vékonyan, kb. fél cm vastagon takarjuk be földdel. A magokat nem kell túl sűrűn szórni, elég jó arányban csíráznak.

Öntözzük meg a vetést, de csak annyira, hogy ne mossuk ki a magokat a helyükről. Nagyjából 10-14nap alatt csíráznak a magok.

Ha nagyon sűrű vetettük, illetve sok mag kel ki, akkor ritkítsuk a magoncokat 4cm, majd 8cm-re. A vetéstől számítva, kb. 2 hónap múlva már gyönyörködhetünk virágaiban.

Kakukkmák vetőmag vásárlás >>>

Képek forrása: Pixabay.com

Források: Planet Natural; Gazigazító

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Otthon, Kiskert