Epiphyllum anguliger

A karéjos kaktusz (Epiphyllum anguliger) bemutatása, gondozása

Epiphyllum anguliger

Kép forrása: Flickr / Szerző: achrntatrps/ Licence: CC BY-NC-SA 2.0

A karéjos kaktusz (Epiphyllum anguliger) Mexikóban őshonos epifita kaktusz, melyet angolul Fishbone, azaz halcsont kaktusznak is neveznek. Különleges külsejű növény, köszönhetően mélyen karéjos, szeldelt szélű leveleinek, melyek lapítottak és akár 1 méteresre is megnőhetnek.

Nem csak leveleivel díszít, krémszínű, visszafogott illatú virágokat is. Függesztett kaspóba és cserébe egyaránt ültethető, nyáron akár a szabadban is tarthatjuk szélvédett helyen. A növény helyéül, kellemesen meleg, napos, világos vagy félárnyékos helyet válasszunk.

A sikeres virágzáshoz a növény számára nyugalmi időszakot kell biztosítani. Ehhez ősztől csökkentsük az öntözést, télen pedig fagymentes, kb. 5-8 fokos, világos helyen tartsuk.

Februártól újra melegebb, világosabb helyre vihetjük és elkezdhetjük mérsékelten öntözni, amikor megjelennek a bimbók, adjunk kicsit több vizet a növénynek. A bimbók lepotyoghatnak, ha a növény helye megváltozik, ezért fontos, hogy állandó helyet keressünk számára.

Átültetni a virágzást követően lehet általános virágföldbe, vagy kaktusz virágföldbe. Ahhoz, hogy a növény tovább fejlődjön, érdemes lehet kéthetente tápoldatozni is.

Kép forrása: Flickr / Szerző: achrntatrps/ Licence: CC BY-NC-SA 2.0

Forrás: Fitoland

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Szobanövények