kaufmann-tulipán

A Kaufmann-tulipán (Tulipa kaufmanniana) bemutatása, gondozása

kaufmann-tulipán

Kép forrása: Wikipédia / Szerző: Thesupermat

A Kaufmann-tulipán (Tulipa kaufmanniana) közepes magasságú, hagymás, évelő növény, mely csoportosan ültetve, természetes hatású, ligetes kertrészekben igazán szépen mutat. Eredeti élőhelye Közép-Ázsia.

Változatos színekben előforduló egy vagy több színű tulipán faj, piros, sárga, narancssárga és fehér változatok is kaphatók. A tavirózsára emlékeztető virágok jellemzően márciusban és áprilisban nyílnak. Jellegzetessége, hogy a virágok borongós időben nem nyílnak ki.

A Kaufmann-tulipán, egyszerűen nevelhető növény, mely napos, világos helyre ültethető. Talajok közül a jó vízáteresztő, lazább szerkezetű, átlagos kerti talaj megfelelő a számára.

Más hagymás növényekhez hasonlóan, leveleit és elnyílt virágait, csak akkor szabad levágni, ha már teljesen elsárgultak és elszáradtak, mivel így elegendő tápanyag tud visszajutni a hagymákba a következő évi virágzáshoz.

Bár nem kimondottan kényes növény, a kártevők közül időnként a meztelencsigák és a levéltetvek támadják meg, betegségek közül pedig vírusos betegségek.

Szaporítani fiókhagymáival lehet. Hagymáit nem kell évről-évre felszedni, elég csak akkor, ha túlszaporodott.

Kép forrása: Wikipédia / Szerző: Thesupermat

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Hagymások és évelők