kiégés kezelése

A kiégésre nyugodtan tekinthetünk úgy, mint napjaink egyik “népbetegségére”, hiszen a felgyorsult világ rohanásával sokan nem bírják hosszú távon tartani a tempót. A mentális, fizikai és érzelmi szinten is jelentkező kimerültség komoly következményekkel járhat, de szerencsére a burnout kezelhető és meg is előzhető.

Ehhez elsősorban orvosi és pszichoterápiás módszereket használnak, de érdemes az olyan alternatívákon is elgondolkodni, mint az avegtelenbeestovabb.hu Access Bars kezelése, amit Kántás Kata végez.

Mi az a kiégés?

A kiégés egy komplex jelenség, ami általában a folyamatos stressz, felelősség, és hosszabb időn át fennálló nagyfokú leterheltség okoz. Sokféle tünete van, ide tartozik a kimerültség, a fásultság, a koncentrációs zavar, az alvásproblémák, a közömbösség és az apátia is.

A hiedelemmel ellentétben közel sem csak a vezető beosztású embereket érinti, hiszen egy alkalmazott munkaköre is lehet kiemelkedően stresszes, vagy akár olyasvalakié is, aki otthon dolgozik. Sőt, gyakran szenvednek kiégésben a különféle segítő szakmákban tevékenykedők, például betegápolók, szociális munkások, pszichológusok is.

Az általános megközelítés szerint a burnout kezelésében hatékony a pszichoterápia, de aki nyitott az alternatív módszerek iránt, annak érdemes kipróbálnia az Access Bars kezelést is.

Mi az az Access Bars?

Ez egy olyan energetikai terápia, amit Gary Douglasnek és Dr. Dain Heernek köszönhetünk. A kezelés voltaképpen abból áll, hogy a páciens kényelmes testhelyzetben fekszik, a terapeuta pedig finom érintésekkel stimulálja a fején található 32 pontot.

Ezek a pontok – amiket baroknak neveznek – kapcsolatban állnak az egyes életterületekkel, így például külön pontja van a kreativitásnak, az emberi kapcsolatoknak, a pénzkezelésnek, a testi egészségnek, és így tovább.

Az érintések által pedig oldódnak a bennük lévő blokkok, az energia újra szabadon áramolhat, ez pedig elindítja a változásokat az illető tudatában.

Hogyan segít ez a kiégésen?

A kiégést általában nagyfokú stressz jellemzi, emellett az energiák is blokkolódnak. A kezelés közben a páciensek mély relaxációs állapotba kerülnek, az elméjük lecsendesül, a stressz csökken, az ártó, felesleges gondolatok tovatűnnek.

A terápia ráadásul az egész életre hatással van, hiszen az egyén általa képes lesz jobban megérteni a saját szükségleteit és nyitottan állni a lehetőségek, pozitív változások felé. Sokan tapasztalták azt, hogy a rendszeres kezelés hatására kiegyensúlyozottabbá váltak, és jelentősen javult az életminőségük.

Az Access Bars azonban nem “csodaszer”, mindenki másképp reagál a terápiára, így az eredmények is egyénileg eltérhetnek. Kinek több, kinek kevesebb alkalomra van szüksége ahhoz, hogy beinduljanak a változások.

Fontos megjegyezni, hogy az alternatív módszerek nem helyettesítik a hagyományos orvosi kezeléseket, ezért mindenképp érdemes tanácsot kérni egy szakembertől, főleg ha a kiégés súlyosabb mértékű.

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom