kínai amaránt

A kínai amaránt (Amaranthus tricolor) bemutatása, gondozása

A kínai amaránt (Amaranthus tricolor) magas termetű, oszlopszerű növekedésű, levélzetével díszítő egynyári növény, melynek eredeti élőhelyét Ázsia trópusi területei jelentik. A csüngő amaránttól (Amaranthus caudatus) eltérően, nem hoz látványos virágzatot, virágai nem túl jellegzetesek.

A növény fő díszét látványos levélzete adja, mely a zöld, bíbor, vörös és a sárga szín, különböző kombinációiban játszik, attól függően, hogy melyik fajtát választjuk. Egy növényen egyszerre 3-4 szín is jelen van egyszerre, így tényleg igazán érdekes dísze lehet kertünknek ez a növény.

A kínai amaránt napos, világos vagy félárnyékos helyen, jó vízáteresztő képességű, átlagos tápanyag tartalmú talajban fejlődik legszebben. Ha túl sok tápanyaghoz jut, színe kevésbé lesz intenzív! Átlagos vízigényű növény, ezért rendszeres, mérsékelt öntözést kíván.

Szárai elég erősek, de szeles helyen érdemes karózni. Betegségek általában nem károsítják, kártevők közül a levéltetveket lehet megemlíteni. Szaporítani magról lehet.

Kép forrása: Wikipédia / Szerző: Kor!An (Корзун Андрей)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Dísznövények