Gaillardia pulchella

A kokárdavirág rendkívül látványos virág, mely nyáron valamint az ősz elején pompázik igazán. Ha szeretnénk szaporítani azt magvetéssel és tőosztással is megtehetjük.

Kokárdavirág vetőmag vásárlás >>>

A kokárdavirág magvetése

A kokárdavirág fényigényes növény, ezért világos helyet keressünk a magvetéshez. A talaj típusára nem kényes, átlagos kerti talajban is szépen növekedik.

A magvetést kora tavasszal (március-április), valamint nyár végén, ősz elején (augusztus-szeptember) a magok gyűjtésekor is végezhetjük.

A kokárdavirág magjai fényre csíráznak, úgyhogy elég őket a földre szórni, és gereblyével kicsit a talajhoz nyomkodni őket. Öntözzük be a vetést, és gondoskodjunk róla, hogy mindig kicsit nyirkos legyen.

Gaillardia pulchella

Kép forrása: Wikipédia / Szerző: Rhododendrites

A magok kb. 2-3hét alatt kicsíráznak, ezután végezzük el a magoncok ritkítását, ekkor is törekedjünk rá, hogy a talaj enyhén nyirkos legyen, túlöntözni azonban nem kell a fiatal növényeket.

Nyár végén, és ősz elején könnyen gyűjthetünk magokat a kokárdavirágról, ehhez elég levágni a száraz virágfejeket, és kimorzsolni a szúrós magokat.

Ilyenkor célszerű kesztyűt húzni, mert tényleg kellemetlenül szúrnak a magok! A tavaszi magvetésnél leírt módon vessük el a magokat, a kikelt növények áttelelés után, tavasszal végleges helyükre ültethetők.

A tőosztást szintén a virágzás után, ősszel lehet elvégezni.

Képek forrása: 

Wikipédia / Szerző: Rhododendrites

Wikipédia / Szerző: Xavier Caré / Licence: CC BY-SA 4.0

Forrás: Gazigazító

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Otthon, Kiskert