pompás kúpvirág
pompás kúpvirág

Kép forrása: Pixabay.com

A kúpvirág a nyár második felében, valamint az ősz elején virágzó, magasabb termetű évelő növény, mely napos, világos és félárnyékos helyen is szépen fejlődik.

Kedveli a tápanyagban gazdag, jó vízgazdálkodású talajokat, mérsékelt öntözést igényel. Szaporítani tőosztással, valamint magról lehet, utóbbit mutatjuk be cikkünkben.

A kúpvirág magvetése

pompás kúpvirág

Kép forrása: Pixabay.com

A kúpvirág tavasz elején, márciusban és áprilisban beltérben, míg áprilistól, júniusig szabadföldbe vethető. A magok csírázási ideje kb. 2-3hét.

Beltéri magvetés

A beltéri magvetéshez ültető tálcára, vagy kisméretű cserepekre, világos, szobahőmérsékletű helyre, földre és persze a magokra van csak szükség. Töltsük meg a cserepeket, vagy a tálca rekeszeit földdel, és ültessünk el, egy-egy magot. A magokat, nem kell túl mélyre vetni, elég fél centiméterre, épp csak takarjuk be őket földdel.

Az elvetett magokat öntözzük meg, és tegyük őket világos, kellemesen meleg (18-22fok) helyre, pl. az ablakpárkányra. Egy hónap elteltével, nagyobb edénybe ültethetők a palánták, szabadföldbe májustól kerülhetnek.

Szabadföldi magvetés

pompás kúpvirág

Kép forrása: Pixabay.com

Először alakítsuk ki a virágágyást, amelybe vetni szeretnénk, lazítsuk fel kb. 30cm mélyen, majd húzzunk 1centiméter mély barázdát bele. Több sor esetén, a sortávolság kb. 30cm legyen.

A magok a beltéri vetéshez hasonlóan ne kerüljenek túl mélyre, elég őket fél centi mélyre vetni, és épp csak betakarni földdel. Miután betakartuk őket, kicsit nyomkodjuk meg a vetést, majd öntözzük be azt.

Képek forrása: Pixabay.com

Forrás: Bakker Holland

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Otthon, Kiskert