lábvédő

A küzdősportokban nagyon fontos az egyes testtájak védelme, hiszen az ütések és a rúgások során jelentős erőhatás éri a test különböző területeit. A fej-, a fog-, a kéz-, kar-, könyökvédők, a mell- és lágyékvédők mellett lábvédő is kell a sérülések ellen.

A láb érzékeny területei közé tartozik különösen a comb, a térd, a lábfej, illetve a lábszár, amelyek védelmét az edzés és a versenyek során meg kell oldani. Különböző sportágak más-más ütés- és rúgástechnikákat alkalmaznak, ezért a védelem szintje is különböző. Vásárlás során mindig az adott sportág speciális védőfelszereléseit kell keresni.

A küzdősportok lábvédelme

A kick-box, a thai-box vagy éppen az MMA különösen kemény rúgástechnikákat alkalmaz, ezért a SamanSport.hu lábvédői között mindenféle küzdősport védőeszközét megtalálhatod. Lábfej nélküli lábvédő, lábfejes lábvédő, combvédő – azt válaszd, ami a sportágad előírása.

A lábfej nélküli lábszárvédők jellemzői

Van, aki külön lábfejvédőt és külön lábszárvédőt szeret viselni, ebben az esetben választhatsz a belebújós vagy a tépőzáras verziók között.

A belebújós változat rugalmas pamut-poliészter anyagból készül. Ennek az anyagnak az az előnye, hogy kiválóan szellőzik, így nem kell attól tartanod, hogy beleizzad a lábad, valamint a benne lévő szivacs megvéd a rúgások erejétől. A rugalmas anyag a helyén tartja a védőeszközt, nem fog elmozdulni vagy elfordulni.

A taekwondósok számára kifejlesztett tépőzáras lábszárvédő előnye, hogy masszív, erőelnyelő habból készült, kívül műbőr, azonban belül bőrbarát anyagból gyártották.

A kick-box során különösen erős rúgások érik a sípcsontot, ezért válassz olyan védőeszközt, amely a sípcsontra célzott rúgások erejét a teljes lábszár felületén eloszlatja.

A lábfejes védőfelszerelések alkalmazása

A karate lábfejes védőfelszerelései általában tépőzárral rögzíthetők, műbőrből készültek és szétszedhetők, azonban arra is figyelj, hogy versenyen csak a WKF által jóváhagyott változatokat használhatod. A védelem érdekében keményített szivacsvédelmet kaptak.

Lábfejes védőfelszerelés esetén is találsz belebújós változatot, és a karate mellett a thai-boxosok számára is nagyon széles a választék akár tépőzáras, akár belebújós fajtát szeretnél. Ezek remekül elvezetik a keletkező izzadtságot, és a bőrbarát anyag hatására a bőröd komfortosan érzi magát benne.

Combvédelem

Combvédelemre leginkább az MMA harcosoknak van szükségük, hiszen ez egy nagyon kemény küzdelem, ahol a rúgások és az ütések a test teljes felületét érhetik. Emiatt mindenképpen olyan protektorokat válassz, amik megelőzi azt, hogy tested megsérüljön a harc során.

A tisztításkor mindig tartsd be a gyártó utasításait! A merev, bőrből vagy műbőrből készült protektorokat soha ne tedd mosógépbe, hanem töröld át nedves szivaccsal és száraz helyen hagyd megszáradni.

A pamut vagy poliészter lábvédők esetében a szivacsmerevítő eltávolítása után a felszerelést mosógépben is kimoshatod. Edzés során is használj teljes védőfelszerelést, így elkerülheted a sérüléseket.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom