A lángososnál csak lángos kapható?
Ha egy olyan ételbárba szeretnénk elmenni, ami specializálódott bizonyos ételekre, akkor óhatatlanul is felmerülhet a kérdés, hogy akkor ott csak ezek a bizonyos ételek kaphatók, vagy másból is lehet választani?
A lángosspecialista
A Retro Lángos Budapest az egyedi ételeivel mára ikonikus vendéglátóhellyé vált Budapesten, számtalan variációban kínálnak lángosokat. Azonban nem csupán ezt kínálnak, hiszen azzal nem kedveznek azoknak a vendégeknek, akik egy társasággal érkeznek, de nem szeretnének lángost enni.
Minden vendéglátóhely esetében nehéz kérdés a kínálat kialakítása, hiszen a különféle ételek száma közelíti a végtelent. Felmerülhet az a kérdés is, hogy ha egy bizonyos ételre, például lángosra “szakosodtak”, akkor miért is kéne nekik más ételt kínálni?
Erre a válasz igen egyszerű. Az emberek többnyire társaságban térnek be egy étterembe enni, és nehéz lenne másképp megtalálni a közös pontot az eltérő ízlésekben. Általában az egyéb ételek ugyanolyan magas színvonalon és nagy körültekintéssel készülnek, azonban a választék ebben a kategóriában kisebb lehet.
Ez teljesen természetes és érthető dolog, hiszen gondolni kell a hellyel való gazdálkodásra és a különféle elkészítési módok egyéb hatásaira is, mint amilyen például az energiagazdálkodás – ami szélesebb körben még egy sor környezetterhelési kérdést is felvethet.
Egyéb ételek kínálata egy szakosodott ételbárban
Egy kifjezetten egyféle ételre és annak variációira szakosodott ételbár esetén a más jellegű ételek kínálata még ha kisebb is, valószínűleg változatos. Azért van ez így, hogy a különféle ételeket kedvelők nagyobb eséllyel találjanak magunknak olyat, amit szívesen fogyasztanak.
Egy saláta például jó választás azoknak a vegetáriánus vendégeknek, akik – hogy a fenti példánál maradjunk – nem szeretnének vega lángost kóstolni. Ugyanakkor a húsos ételekben pedig jó, ha egy olyan fajta étel szerepel az étlapon, amit valószínűleg széles körben szeretnek.
Kiegészítők
Kiegészítőket, köreteket is kínálhatnak az egyéb ételek között, mint például a sült krumplit. Létezik egy olyan titkos szerepe is, amit valószínűleg csak a kisgyermekes családok tudnak. A sült krumpli az ő életükben ugyanis egy varázslat.
Régen azt mondták, hogy a menzán azért van minden fogás mellé egy szelet kenyér is, hogy ha egy válogatósabb gyerkőc nem szeretne semmit enni, akkor legalább pár falat kenyérrel el tudja verni az éhségét.
Nos, manapság ha egy család étterembe megy, és a gyermekének ugyanúgy nem tetszik semmi a finomságok közül, mint régen a menzán, akkor előkerül a varázskalapból a sült krumpli, amit szívesen csipeget minden gyermek.
Természetesen nem csak ez a szerepe a sült krumplinak, hiszen egy gyorsan elkészíthető és kedvelt fogásról van szó, amit felnőttek és gyerekek egyaránt szeretnek.
Láthatjuk tehát, hogy az egyféle ételekre szakosodott éttermekben is gondolnak azokra, akik másféle ételt szeretnének fogyasztani, és maximális figyelmet fordítanak ezeknek az ételeknek az elkészítésére, kínálatuk összeállítására is.
Hirdetés (X)