lángszínű sásliliom

A lángszínű sásliliom (Hemerocallis fulva) bemutatása, gondozása

lángszínű sásliliom

Kép forrása: Pixabay.com

A lángszínű sásliliom (Hemerocallis fulva) magas termetű, hosszú életű évelő növény, mely látványos virágaival, valamint levéltömegével, talajtakaróként ültetve, vagy virágágyásban egyaránt kertünk különleges dísze lehet.

Levélzetét hosszú, sásszerű, földre hajló levelek alkotják. Nagyméretű, narancssárga árnyalatokban játszó virágai hosszú tőkocsányon nyílnak nyáron. Egy-egy virág nem túl hosszú életű, azonban a növény, folyamatosan gondoskodik az utánpótlásról.

lángszínű sásliliom

Kép forrása: Pixabay.com

A lángszínű sásliliom egyszerűen nevelhető, nagyon hálás növény, mely főleg napos, világos helyen virágzik bőven, de félárnyékos helyen is jól boldogul.

Talajok közül legjobban, a tápanyagban gazdag, jó vízgazdálkodású talajtípusokat kedveli, de gyengébb minőségű talajban is megél. Az idősebb példányok, jól bírják a szárazabb időszakokat, a fiatal növények rendszeres öntözést igényelnek.

lángszínű sásliliom

Kép forrása: Pixabay.com

Virágzási időben folyamatosan távolítsuk el az elvirágzott virágokat, tavasszal pedig az elhalt leveleket. Betegségek jellemzően nem károsítják, kártevők közül a csigák, meztelencsigák és takácsatkák támadhatják meg.

Szaporítani tőosztással lehet, ezzel a módszerrel lehet megfiatalítani, ha a virágzás csökkenését tapasztaljuk.

Képek forrása: Pixabay.com

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Hagymások és évelők