záron keresztül autó ajtónyitás

záron keresztül autó ajtónyitás

Mielőtt rátérnénk a kockázatmentes autó ajtónyitás megoldásra, aminek köszönhetően kulcs nélkül is sérülésmentesen nyitható az autó beragadt ajtaja, érdemes elgondolkodni azon, milyen esetekben lehet erre szükség. Merthogy egy normál napon, amikor minden flottul megy, nyilván nem akarod feltörni a saját kocsidat, másét meg pláne nem.

De van olyan, hogy épp indulnál, mert vár a munka, a strand, a vásárlás vagy a gyerek az edzésen, és nem megy. Nem nyílik a kocsi. Nincs meg a kulcs, beragadt a zár, bezártad a slusszkulcsot, esetleg mellé még a kutyát is. Ez pontosan az a helyzet, amikor az ember irdatlanul be tud pánikolni, amiért pedig sorozatosan hozza a rossz döntéseket.

Ha rákeres az ember, hogy autó ajtónyitás kulcs nélkül hogyan lehetséges, rögtön jönnek is a sokat ígérő cikkek és DIY megoldások. Sajnos a kétségbeesés nagy úr, és van, akit nem tart vissza semmi: megpróbál mindent, amit csak talál. Nem szabad persze megfeledkezni azokról sem, akik a gyorsaság jegyében drasztikus megoldásokra is hajlandók: nem egy autóablak bánta már ezt!

Ahelyett azonban, hogy betörnéd az ablakot, van más megoldás is az autó ajtónyitásra kulcs nélkül.

Nézzük, mi történik az egyes autó ajtónyitás helyzetekben!

Autó ajtónyitás kulcs nélkül normál zár mellett

Ha semmi extra nem történt, csak pl. bezártad a kulcsot a kocsiba vagy elhagytad, és nincs pótkulcs, normál záras kocsid ajtaját egy légpárna segítségével enyhén kifeszítjük. Ezek után egy speciális eszközzel „benyúlunk”, és belülről nyitjuk ki a zárat, természetesen túlfeszítés vagy a kocsi megkarcolása nélkül.

Autó ajtónyitás kulcs nélkül reteszes zár mellett

Ez már egy kicsit nehezebb, hiszen a kocsi sehogy máshogy nem nyitható, csak a záron keresztül. Ha nincs meg a kulcsod / bezártad a kocsiba, csomagtartóba, akkor mégis, hogyan oldjuk meg ezt a problémát? Egy speciális záron keresztüli dekódolóval, mintha csak az autó saját kulcsa lenne!

Lemerült akkumulátor miatt nem működik az autó központi zárja

Gyakran kerülik el olyan apró dolgok az ember figyelmét, minthogy kezd fáradni az akku, amikor pedig már feltűnik, késő. Nem nyílik az autó, mert az akkumulátor felmondta a szolgálatot. Ha nem szeretnél idegeneket leszólítgatni, hogy segítsenek a kocsid bebikázásában, esetleg olyan helyen parkolsz, ahova egy másik autó, ami segítene, nem fér oda könnyedén, inkább telefonálj.

Nemcsak kinyitjuk az autódat, de segítünk az akkudba is életet lehelni egy mobil bikázó készülék segítségével. Ez akkor is használható, ha nem hozzáférhető helyen parkolsz! Sőt, még annyi töltést is ad az autóra, hogy haza tudj gurulni vele – legalább 20 km-ig egyébként érdemes menni a járgánnyal, nehogy újra lefulladjon.

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Mozaik