szivattyú

Nagy kincsnek számít egy működő kút az udvaron. Már csak az a kérdés, hogy milyen módon lehet a leghatékonyabban kinyerni belőle a vizet. De mikor beszélhetünk mély kútról?

Elvégre ránézésére minden kút mély, főleg annak, aki véletlenül belepottyan. Sajnos ilyen is elő szokott fordulni, ezért nagyon fontos az elővigyázatosság, hogyha nem zárt a kútfej.

Mikor van szükség mélykúti szivattyúra?

Ha úgy tetszik, akkor búvárszivattyúként is hivatkozhatunk ezekre a berendezésekre. A felszíni szivattyúkkal ellentétben, ezek nem a víz felett, felszínen kerülnek telepítésre, hanem a vízszint alá kerülnek.

Erre akkor van szükség, hogyha a kútban az üzemi vízszint mélyebben található, mint 8 m. Ebben az esetben egy önfelszívó felszíni szivattyú nem a legjobb megoldás. Sokkal nagyobb hatékonyságot és megbízhatóbb működést várhatunk el egy mélykúti szivattyútól.

Ez azért van így, mert minél mélyebben található a vízszint, annál jobban csökken a szállított víz mennyisége a felszíni szivattyúk használatával. A mély kutakba való szivattyúk ide kattintva elérhetőek többféle kivitelben, változatos paraméterekkel a célnak megfelelően.

Mindig a kúthoz válasszunk mélykúti szivattyút

Mert nem csak az üzemi vízszint a mérvadó. De akkor mi alapján választhatjuk ki az ideális változatot? A legjobban akkor járunk, hogyha szakemberre bízzuk a dolgot, aki többek között megállapítja a kút vízhozamát és egyéb tulajdonságait.

Továbbá a felhasználás célja is sokat nyom a latba, hiszen nem mindegy, hogy csak öntözni szeretnénk a mélykúti szivattyúval, vagy hidrofor tartályos rendszerrel szeretnénk vízellátóként használni.

A túl nagy teljesítményű szivattyú tönkre teheti a kutat. Az alacsony teljesítmény meg érthető módon nem képes kiszolgálni a vízigényt.

A mély kutakba való szivattyúk ide kattintva elérhetőek, amik kitűnő felépítéssel rendelkeznek, ezért garantált a hosszú élettartam. A minőségi kivitelnek köszönhetően szinte éveken keresztül karbantartásmentes üzemelésre képesek.

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom