divat

Bár a stílusos öltözködésre minden évszakban rengeteg lehetőség van, a tél azonban egy kicsit jobban feladja a leckét, hiszen több réteg ruhával kell védekezni a hideg ellen, de eközben törekedni a divatos megjelenésre. 

Az alábbi hibákat például évről-évre nagyon sokan elkövetik, de jobb, ha te nem állsz be a sorba! További hasznos tippekért inkább böngészd át a Bien.hu divat rovatát is!

Túl szűk kabátot választasz

A kabát a téli időszak egyik, ha nem a legfontosabb ruhadarabja, amit ráadásul pár hónapon keresztül minden nap viselni fogsz, így nagyon fontos, hogy jól válaszd meg.

Lehet, hogy a próbafülkében remekül áll egy testhez simuló darab, de gondolj arra, hogy kint sokkal hidegebb van, mint az üzletben, így a kabát alatt még helyet kell hagyni egy vastag pulóvernek és egy vékonyabb pólónak vagy bodynak, úgy, hogy ezek fölé felhúzva se feszüljön rád túlságosan.

Ezért vagy válassz egy lazább fazonú darabot, vagy legyen egy vékonyabb szövetkabátod az átmeneti, enyhébb napokra és egy meleg tollkabátod a kemény mínuszokra. 

Nem találod el a tökéletes csizma-nadrág párosítást

A tél kedvenc lábbelije a csizma, aminek sokszor nem felhőtlen a kapcsolata a nadrággal. Míg a szűk fazonú leggingseket könnyen betűrheted a csizma szárába, addig egy egyenes vagy trapéz szárú fazont már inkább kívül hagyva érdemes hordani.

De léteznek olyan nadrágtípusok is, amelyek sem így, sem úgy nem mutatnak jól vele; ezeket ne erőltesd a csizmához, húzz fel hozzájuk bakancsot vagy valamilyen rövid szárú cipőt!

Csípőnadrágot hordasz

A csípőnadrágok roppant divatosak – de nem télen. Ilyenkor ugyanis nemcsak azt kell nézni, hogy a szetted trendi legyen, hanem azt is, hogy az időjárásnak megfeleljen. Ne kockáztass egy felfázást, vesegyulladást vagy más betegséget, inkább tedd el a csípőnadrágokat a melegebb napokra!

Egy magas derekú nadrág is ugyanolyan divatos, ha pedig mégis ragaszkodnál a csípőfazonhoz, akkor mindenképp húzz fel hozzá egy bodyt, hogy ne legyen szabadon a derekad.

Rosszul választasz harisnyát

Ha tél, akkor vastag harisnya! Melegen tart, kényelmes, ráadásul trendi is. Persze csak akkor, ha a megfelelő darabokat viseled. A vastagabb lábakon például nem mutat jól a mintás vagy a rikító színű harisnya, ugyanis optikailag még szélesebbé teszi őket. 

A molettebb testalkatúaknak inkább a sötétebb, egyszínű darabok (lila, bordó, barna, sötétkék) állnak jól. Ha mégis mintás darabot választasz, ügyelj rá, hogy passzoljon a szetted többi részéhez!

Nem megfelelő a szoknyád hossza

A szoknya kellőképp aláöltözve télen is remek viselet, de ügyelj arra, hogy a hossza ne ütközzön a kabátod fazonjával. Az például nem előnyös, ha a hosszú kabát alól csak a szoknya legalsó néhány centimétere látszik ki, mint ahogy az sem, ha a bő szoknyát “félbevágja” a kabát. A sportosabb fazonú pufidzsekikhez pedig egyáltalán nem megy a szoknya. 

A bundás csizma és a meleg harisnya pedig vastagabbnak mutathatja a lábad, erre is ügyelj a fazon és a hossz kiválasztásakor!

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom