vezeték

Az internet világában, ott, ahol szinte minden modern és fejlett, képtelenség lenne olyan vezetékek nélkül élni, amelyek mindezt lehetővé teszik számunkra.

Mivel az elektromosság az életünk minden területén jelen van, és mindez már nem is ma kezdődött, így MKH kábelekre minden esetben szükség van. Persze nagyon nem mindegy, hogyan és milyen formában kerül felhasználásra.

Ebben a cikkben az MKH vezetékekkel kapcsolatban osztjuk meg a legfontosabb tudnivalókat.

Ügyeljünk az alkalmazási területre!

Az Elektrikstore.hu MKH vezetékei olyan kábelek, amelyeknek kínálata mára igen széles lett. Jelentése műanyag, kerek, hajlékony kellék, amely hajlékony többeres, sodrott rézvezetékekből áll. Ezt PVC érszigeteléssel teszik tökéletessé. Felhasználásukkal kapcsolatban annyit érdemes tudni, hogy nagyon sok helyen alkalmazzák őket.

Erősáramú készülékek esetében ugyanúgy használhatóak, mint például erősáramú áramkörök esetében. Emellett ott vannak a világítás területén, irodai és háztartási gépek áramellátásának biztosítása kapcsán egyaránt.

Azt, hogy melyiket és hol kell használni, a vezetékek átmérője határozza meg. Ahol ugyanis nagy teljesítményre van szükség, ott nem árt nagyobb kábelt alkalmazni. Ez segít, hogy a vezeték ne melegedjen fel túlzottan, elkerülhető legyen vele a zárlat.

A minőségi MKH változatok esetében azonban minden fontos információt megkaphatunk, így lehetőségünk van azt a típust beszerezni, amire az adott területen szükség van. Az átmérőket általában négyzetmilliméterben tüntetik fel.

Az MKH vezetékek színei

A különlegességüket a színük adja, amely igen széles skálán mozog. A vezetőréteg azonban minden esetben prémium rézből készült, ezáltal lehetővé téve a csekély ellenállást, valamint a hajlíthatóságot, nem beszélve az ellenálló képességről. A vezetékek kapcsán a tolerált hőmérsékleti tartomány -40 és +70 fok között van, mozgatás esetén azonban +5 és +70 fok között kell lenniük.

A feszültségszint kapcsán 450/750V-ről beszélhetünk, ez széles körű felhasználhatóságot eredményez. A színskála esetében pedig szó lehet fekete, zöld, sárga, barna, kék, valamint piros változatról egyaránt. A termékeket 100 fm-es kiszerelésben lehet beszerezni, így kicsi a valószínűsége, hogy egy-egy villamossági munka során túl sok maradék keletkezne.

Az eszköz használata

Ami a beépítést illeti, az MKH vezetékeket általában csőben elvezetve, a vakolat alatt, esetleg külső csatornákba helyezik. A termékek esetében megadott hajlítási sugarat azonban nem árt figyelembe venni, így biztosítható a kábel számára a hosszú élettartam.

Az MKH változatok kis és közepes mechanikai igénybevételekre használhatóak fel, kiváló megoldás flexibilis bekötésekhez, gépekhez, kapcsolószekrényekhez, valamint védőcsőbe egyaránt.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom