otthon

A háztartás vezetése nem mindenki számára egyszerű feladat, hiszen a többféle munka minimum odafigyelést, de sok esetben némi hozzáértést is megkíván, ezért nem meglepő, ha olykor hibákat is elkövetünk közben. De melyek a leggyakoribb hibák, amiket szinte mindenki elkövet?

Nem minden tehető mosogatógépbe

A mosogatógép egy csodás találmány, ami nem pusztán megkönnyíti a háziasszonyok dolgát, hanem használatával még a vízfogyasztásunkat is csökkenthetjük.

Azonban sajnos nem mindent pakolhatunk be a gépbe, például a faeszközöket, mint a deszkákat, a fakanalakat és a fanyelű evőeszközöket sem ajánlott mosogatógépben mosni.

Ugyanis a fa magába szívja a vegyszeres vizet, amitől tönkremegy, vagy a fakanál esetében, mégha nem is látszik a rongálódás, használat közben kioldódhat a mosogatólé, amitől egészen biztosan különleges, mosogatószeres aromát kap a készülő étel.

Bónusz tipp, hogy a faeszközök mellett a késeket szintén ne tegyük mosogatógépbe, ezeket inkább kézzel mossuk el, hogy sokáig élesek maradjanak.

Ágynemű, törölköző és konyharuha mosásának gyakorisága

A háztartási textilek mosásának gyakorisága mindig sok kérdést vet fel, hiszen van, ahol azt írják, hogy elég ritkábban, máshol pedig akár napi mosásról is olvashatunk. A helyes válasz azonban mindig attól függ, hogy mennyit használjuk ezeket.

Vagyis általánosságban véve az ágyneműt nagyjából két hetente ajánlott a mosásba dobni, de csak akkor, ha egyébként nem pucéran alszunk. Ebben az esetben ugyanis egészségesebb heti ágyneműhuzat-cserére váltani.

Törölközők esetében szintén az a kérdés, hogy az adott darabot hogyan és milyen gyakran használjuk. Vagyis például ha egyetlen törölközőt használunk fürdéshez, arctörléshez és még kéztörléshez is, akkor a napi csere ajánlott.

Viszont ha mindenre megvan a külön törölköző, akkor a fürdéshez használtat három, a kéztörléshez használtat szintén három, míg az arctörlésre használt törölközőt naponta javasolt mosni, vagy legalább tisztára cserélni.

Tisztasági szempontból a konyharuha a legkényesebb, ezt ugyanis minimum naponta ajánlott cserélni az ételszennyeződések és az ezen könnyen elszaporodó baktériumok miatt.

Ugyanakkor, ha nap közben túlságosan beszennyeznénk, akkor ne várjuk meg az estét a szennyesbe dobással, hanem ahogy szükségét látjuk, mielőbb cseréljük tisztára.

Ablaktisztítás

Sokan még mindig a nagyi trükkjét használják ablakpucoláshoz, ami annyit jelent, hogy újságpapírral törlik szárazra a már megtisztított üveget.

Az újságpapír azonban nem a legjobb eszköz erre, hiszen fekete csíkokat hagyhat az üvegen, ezért lehetőleg mielőbb cseréljük le ablaktisztító bőrre, amivel garantáltan csíkmentes lesz az ablakunk.

Amennyiben további hasznos tippeket és tanácsokat szeretnél olvasni a témában, keresd fel az Otthonok & Megoldások oldalát!

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom