prestige wall

A luxus trendje is a bennünket érintő társadalmi változásokkal kezdődött, mely minden trend alapja. Világunk egyre bizonytalanabbá válásával mi magunk is egyre bizonytalanabbá válunk, így egyfajta „utópisztikus menedékkeresés” lesz a jellemző az emberiségre.

Menedéket találunk a belső csendünkben, a természetben való feltöltődésben, és a luxusban való elmerülésben is – így ez a három főbb alappillér lett napjaink vezető trendjeinek kiindulópontja. A luxus trendje tehát egy nagyon is meghatározó (és elérhető) belsőépítészeti trend, mellyel igényesen és időtállóan frissíthetjük fel otthonainkat.

Nézzük, hogyan alakult ki ez a trend, mik a főbb ismertetőjegyei, és hogyan kapcsolódik ehhez egy igényes, kortárs luxus tapéta?

A koronavírus járvány hatásai nem csak fogyasztói szokásainkra, hanem a folyton változó trendekre is befolyással vannak. A globális válság emberek millióit kényszerítette arra, hogy új munkamódszereket, új életmódot, új vásárlási szokásokat alakítsanak ki.

A fogyasztók egyre inkább a kevesebb, de jobb minőségű termékeket részesítik előnyben, így egyre erőteljesebben figyelhető meg egyfajta „emelkedett esszencializmus” leginkább az anyagok és a textúrák terén, melyekben élen járnak a burkolatok és a tapéták

khroma bahia ezüstszürke chevron

Legyen akár ruházat, akár belsőépítészet: egy minőségi anyagból készült, szépen kidolgozott kabát vagy egy elegáns, finom textúrájú, időtálló tapéta – a luxus élménye, az anyagok finom esszenciája némi menedéket és örömforrást nyújt bizonytalan világunkban.

A luxushoz ugyanis szervesen kapcsolódik egyfajta ünnepélyesség, fennköltség és nagyvonalúság. Ebben a luxus tapéták sem képeznek kivételt.

Ám a mai értelemben vett luxus semmi esetre a pazarlásról szól, hanem sokkal inkább az időtlenségről, a hosszútávra tervezhető, magas minőségről, és a kivételesen finom, részletgazdag megmunkálásról.

id design fabric touch

Ha magunk elé képzeljük egy gyönyörűen hímzett, mesterien finom kézi megmunkálással megalkotott ágytakaró, függöny vagy tapéta látványát, akkor érthetjük meg leginkább, mint is jelent napjainkban a luxus, mint trend.

Azonban a luxus – trendként értelmezve – természetesen más ismertetőjegyekkel is felhívja magára a figyelmet. Nézzük, mi az 5 alapértéke, főbb jellemzője a trendnek, és hogyan kapcsolódnak ehhez a tapéták!

1. Finom, organikus szín- és formavilág

Noha ezt már más trendeknél is megfigyelhettük, a luxus tapéta trendjénél talán még az eddigieknél is erőteljesebben érzékelhető a természetes, magas minőségű anyagok és színek használata, az elegáns, mégis finom, természetből kölcsönzött textúrák és árnyalatok megjelenítése.

casadeco woods

A minimál szögletességét felváltó kellemes, gömbölyded, lekerekített formák, a boltíves és kerek tárgyak, minták, és a hullámvonalas megoldások jellemzik leginkább ezt a tapéta trendet, melyet – a klasszicizmus mellett – főként az Art Deco irányzata ihletett.

casadeco gallery

2. Nagyvonalú elegancia, magas színvonalú szakmai tudás

A gyönyörű szín – és mintatársítások egyre előkelőbbek –ha jobban megfigyeljük a mai lakástextil-, burkolat- és tapéta trendeket. Ehhez társul egyfajta nagyvonalú elegancia, kifinomultság, amihez persze elengedhetetlen a magas színvonalú szakmai tudás, képzettség, hiszen a részletgazdag, profi megmunkálás csak ily módon tud tökéletesen megvalósulni, hogy a luxusérzet valóban azonnal szemmel látható és kézzelfogható legyen az anyagokon.

casadeco belle epoque

3. Időtállóság, minőség, igényesség

Amikor luxus anyagot keresünk, magától értetődik az anyag időtállósága, tartóssága, minősége. Az Art Deco hangulat és a kézműves termékek szeretete nagyon is átjön, ahogy a komplex megoldások, sőt a személyesség is előtérbe kerülnek ennél a stílusnál.

Ami a közös pont, hogy a luxus tapéta esetében kivétel nélkül magas minőségű anyagokból, magas színvonalú technológiával és szakmai hozzáértéssel készülnek a termékek.

casadeco utopia

A különleges textúrák, finom anyagok, páratlan felületek, és a minden részletében kifinomult megmunkálás magáért beszél: a végeredmény egy nemes, minőségi, hosszú időn át szép, igényes és szerethető burkolat, textil, bútor vagy tapéta lesz, amelyre jól esik ránézni, megtapintani, és jó érzés a közelében lenni.

khroma bahia keleties

4. Részletgazdag, maximalista kidolgozottság az anyagok és a textúrák terén

A luxus trendjének egyik legjellemzőbb ismertetőjegye különösen a tapéták és lakástextilek terén figyelhető meg a leginkább, hiszen itt jól látható a kivételesen finom megmunkálás, a textúrák, minták, felületek részletgazdag kidolgozottsága.

casadeco ambassade

Itt aztán nyoma sincs elnagyolt, slendrián munkának: a luxus anyagok kidolgozottsága egyedülálló, maximalista látványt és érzetet nyújt a számunkra. A magas szinten űzött kézművesség, a kézzel készült (vagy az ahhoz nagyon hasonló) anyagmegmunkálás azonnal látható, kézzelfogható a felületeken.

id design wall fabric sötétkék

5. Nemes egyszerűség, finom elegancia, kiegyensúlyozott minta – és színhasználat

Akár az egyszínű, csak anyagában mintás felületek, struktúrák, akár az apró, finom mintás darabok egyre növekvő tendenciájában ma minden az egyensúlyról szól. Használhatunk itt is geometrikus mintákat, de fontos, hogy ezek léptéke, a minták egymáshoz való viszonya, árnyalata, a tapéta és a bútorok, lakástextilek egymáshoz való aránya mind nagyon kiegyensúlyozott legyen.

id design

Színek terén is inkább a finom, klasszikus árnyalatokat, a középmeleg tónusokat alkalmazzuk nagyobb felületen, kombináljuk az aranymetszés szabályainak megfelelően kb. egyharmad rész mintás felülettel (lehetőleg egészen finom, aprómintákkal) majd ezt a látványt emeljük ki sötét vagy világos kontrasztokkal.

Ha otthonod kényelméből vásárolnál, akkor a tapéta webáruház a legjobb választás számodra, ahol személyiségedhez és otthonod stílusához illő legmegfelelőbb látványt, hangulatot nyújtó tapéták közül válogathatsz.

Ráadásul profi keresőnk segít a még hatékonyabb szűrésben. Ez kifejezetten jól jöhet, ha egy bizonyos színt, anyagtípust, vagy stílust keresel, esetleg egy konkrét helyiségbe választanál tapétát.

Ha Te is szeretnél elmerülni a luxus trendjében, legalább egy-két igényesebb anyag, luxus tapéta erejéig – akkor bátran fordulj hozzánk: A 100%-os elégedettségi garanciával büszkélkedő Tapétabolt Budapest kínálatában gyönyörű, időtálló, magas minőségű luxus tapéta kollekciót is találsz, a választásban pedig készséges szaktanácsadással állunk rendelkezésedre!

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Otthon, Kiskert