macskaház

Kisállat-kedvelőként sokan hajlamosak vagyunk arra, hogy a házi kedvenceinket családtagként kezeljük. Szeretnénk minden igényüket kielégíteni és maximális kényelmet biztosítani számukra.

Az alvás pedig fontos szerepet játszik a macskák életében. Ez életkortól és személyiségtől függ, de átlagosan az életük kétharmadát végigalusszák. Ennek ellenére ugyanúgy élvezik a kényelmes és meleg ágy kellemes puhaságát, mint az emberek.

Emiatt ajánlatos számukra a ZebraPets.hu webshopjában egy minőségi fekhelyet vagy akár egy hőszigetelt macskaházat keresni.

Milyen előnyökkel járnak?

Ha kedvenceink olyanok, akik bárhol és a nap bármely részében képesek elaludni, akkor felmerülhet bennünk a kérdés, hogy egyáltalán szükséges-e számukra kijelölt ágyat biztosítani. Mint kiderült azonban, a kijelölt alvóhely ugyanolyan fontos a háziállatok számára, mint nekünk, állattartóknak!

Támogatás

Ha kellően fáradtak vagyunk, el tudunk aludni akár a kanapén vagy a földön is, de a testünknek jól jön a kényelmes ágy – ugyanez a helyzet a macskáknál is.

Olyan fekhelyekre van szükségük, amelyek eléggé megtámasztják a csontjaikat és az izmaikat, hogy megfelelő alvást és pihenést biztosítsanak merevség vagy fájdalom nélkül. Ahogy pedig a kedvenceink idősödnek, még fontosabb, hogy megfelelő támogatást kapjanak.

Melegség

A huzattól távol pozícionált kisállat ágy segíthet a kedvenceinek elkerülni a megfázást. A padló lehűlhet, a szellőzőnyílások melletti kanapék átvehetik a hideget, és még a saját ágyunk is túl meleg vagy hideg lehet az ízlésüknek.

Ha viszont a macskánknak egy saját, meleg helyen elhelyezett fekhelye van, akkor kényelmesen pihenhet, és jobban szabályozhatja a belső hőmérsékletét.

Egészség

Imádunk a házi kedvenceinkkel aludni, de a pihentető éjszakai alvásra nekünk is szükségünk van anélkül, hogy a mancsuk az arcunkba nyomódna, vagy a farkincájuk az orrunkat csikizné. A tiszta ágynemű és alvóhely jót tesz a saját egészségünknek és jólétünknek különösen, ha hajlamosak vagyunk az allergiára.

Hogyan válasszuk ki a legjobbat?

Először is fontos, hogy megtaláljuk a megfelelő méretet, amely biztosítja, hogy a macskánknak elegendő helye legyen a mozgáshoz és a jobb alváshoz.

Továbbá az is elengedhetetlen, hogy az ágy minél kényelmesebb legyen, ha azt szeretnénk, hogy a kedvencünknek legyen egy kijelölt alvóhelye. A kupolás és a magas oldalú ágyak például hozzájárulnak ahhoz, hogy biztonságban érezze magát.

Aztán az is nagy jelentőséggel bír, hogy az az adott fekhely meleg legyen. A legtöbb macskaágy puha, mivel olyan anyagokból készül, mint a műszőrme, a bárány gyapjú és a plüss, amelyek további melegséget biztosítanak. Ez pedig igazán előnyös, mivel a macskák ösztönösen keresik a meleg alvóhelyet.

Végezetül ellenőrizzük a moshatóságot! A levehető huzatok megkönnyítik a macska élőhelyének tisztítását, mivel minden szükséges területet letakaríthatunk, csökkentjük a baktériumok terjedését és a kellemetlen szagokat is. A macskák szeretik a tiszta környezetet, és ezt biztosan értékelni fogják.

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom