oreo muffin

A muffinok legnagyobb előnye, hogy míg perceken belül elkészíthetjük, addig egy isteni finom édességet kapunk végeredményül. Mi legfőképpen azért imádjuk őket, mert ezernyi ízvilágban elkészíthetjük: készíthetünk alap piskóta muffint, de rakhatunk bele kakaóport, csokidarabokat, gyümölcsöket, vagy egyéb csodás összetevőket.

oreo muffin

Kép forrása: Tutirecept.hu

A Tutirecept oldalán lévő 10 muffin recept a legegyszerűbb, de mégis guszta és csodás ízű kevert tésztájú muffinokat mutatja be. A receptek között megtalálható az omlós tésztájú áfonyás muffin, a túrós muffin és a kókuszkockához hasonló ízvilágot teremtő kókuszkocka muffin.

mézes krémes

Kép forrása: Tutirecept.hu

Ha viszont több időd van, akkor ajánljuk a mézes krémes süteményt. Egyszerű hétvégéken is sokszor készül nálunk, de ünnepekkor sosem marad el! Az igazi hagyományos, békebeli mézes krémes négy mézes tésztalapból áll, melyek között búzadarás-margarinos krém és lekvár terül el.

A tetejét pedig csodás étcsoki vonja be. A mézes krémes tésztájához először vízgőz felett fel kell olvasztanunk a szükséges mennyiségű a vajat, cukrot, mézet és tejet. Amikor a cukor is elolvadt, akkor keverhetjük hozzá a szódabikarbónás lisztet. Így kapunk egy kézzel tökéletesen gyúrható tésztát.

Képek forrása: Tutirecept.hu

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom