terhesség

A terhesség, a szoptatás és a hormonális változások nagyban befolyásolják a nők szervezetének megszokott működését. Előfordulhat, hogy ezek hatására megkezdődik a hajhullás, mely során a haj gyors ütemben ritkulni kezd.

Bizonyos kezelések segíthetnek a hajhullás megakadályozásában, azonban a terhesség és a szoptatás különösen érzékeny időszakában óvatosan kell ezeket alkalmaznunk. A hajhullás kezelésére alkalmazott minoxidil hatóanyag használata sem mindenki számára engedélyezett.

A terhesség utáni hajhullás okai

A terhesség nagyban megváltoztatja szervezetünk természetes hormonjainak működését. A terhesség után pedig a női nemi hormonok mennyisége csökken, ezek okozhatnak a megszokottnál nagyobb hajhullást.

Az Aesthetica Orvosi Központ lézeres hajhullás kezelése megoldást kínál a kismamák számára, akár a minoxidil hatóanyaggal kombináltan is. Azonban az anya és a baba biztonsága érdekében bizonyos feltételeket beatartva lehet csak az eljárást alkalmazni, melyről részletesebben cikkünkből is tájékozódhatsz.

Mi az a minoxidil?

A szülést követő átmeneti hajhullás általában a baba érkezése utáni 3-6 hónapban kezdődik, mely akár fél évig is eltarthat. Sokan kellemetlenül élik meg a hajvesztést, ezért szakemberhez fordulnak.

Általában a haj növekedést ösztönző minoxidil használatát javasolják a szakorvosok, mely egyaránt hatékonyan alkalmazható nőknél és férfiaknál. A szer feladata, hogy serkentse a fejbőr vér áramlását, ezáltal pedig a hajszálak növekedését.

Nem mindenkinek ajánlott azonban a minoxidil használata, például a terhesség során egyáltalán nem javasolt, mert a magzatra káros hatással lehet. A szoptatás idején azonban már elkezdhető a szer alkalmazása, de csak bizonyos óvintézkedésekkel.

Fontos többek között, hogy a gyermekkel történő érintkezés során ne engedjük, hogy hajunkkal játszon, a szájába kerüljön a hajszál! Bár egészségkárosító hatása nincs a minoxidilnek, azért mégis kezeljük óvatosan a szer használatát.

A lézeres hajhullás kezelésről

A hajhullást csökkentő és hajnövekedést stimuláló lézeres kezelés komplex módon állítja helyre a hajhagymák működését. A lézerspecialisták által végzett beavatkozás fájdalommentes és nincs hatással a szoptatásra sem, így a kismama is biztonsággal foghat bele a kezeléssorozatba. Már három alkalom után látványos eredményre számíthatunk.

A speciális lézerrel végzett beavatkozás előtt diagnosztizálják a valós problémát, majd következhet a kezelés. Először a hajnövekedést gátló fibrózisos területek tisztítása történik, ezután pedig a megjelent hajkezdemények erősítésére fókuszálnak. A többlépcsős folyamat eredményességéért alkalmazható orvosi mezoterápiás hatóanyagbevitel vagy a minoxidillal kombinált kezelés.

Általában tíz alkalom elegendő arra, hogy visszakapjuk fényes és dús haj koronánkat. A felgyorsuló regenerálódási folyamatnak köszönhetően hamar látványos eredmények érhetők el.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom