Hibiscus moscheutos

A mocsári hibiszkusz (Hibiscus moscheutos) bemutatása, gondozása

Hibiscus moscheutos

Kép forrása: Wikipédia / Szerző: David J. Stang

A mocsári hibiszkusz (Hibiscus moscheutos) a mályvafélék családjába tartozó, magas termetű évelő növény, melyet szoliterként, vagy akár kerti tó partjára is ültethetünk.

Az Észak-Amerikából származó mocsári hibiszkusz, hatalmas méretű rózsaszín, piros, bordó, vagy fehér virágaival díszít a nyár folyamán. Egy-egy virág nagyon rövid életű, de a növény folyamatosan gondoskodik az utánpótlásról.

Kissé fagyérzékeny, ezért érdemes takarni, kb. májusban kezd el kihajtani, hogy aztán néhány hónap múlva, kertünk igazi különlegessége legyen.

A mocsári hibiszkusz, napos, világos helyen, tápanyagban gazdag, nyirkos talajban fejlődik szépen. Rendszeres öntözést igényel, a pangó vizet nem szereti, ezért a talaj legyen jó vízáteresztő. Ha nem öntözzük rendszeresen, lehullnak bimbói.

Bővebb virágzásra ösztönözhetjük, ha kálium tartalmú tápoldatot is adunk neki. Kora tavasszal vissza kell vágni az előző évi, elszáradt virágszárakat, más teendőnk nincs vele. Kártevők jellemzően nem támadják meg. Szaporítani tőosztással és magról lehet.

Kép forrása: Wikipédia / Szerző: David J. Stang

Forrás: Botanikaland

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Hagymások és évelők